„Zona Romanaţi” la Târgul de Turism al Olteniei

0
273

După participarea la finele lunii februrie la Târgul de Turism al României ediţia de primăvară, organizat în complexul expoziţional de la Bucureşti – Romexpo şi  după aprecierile primite din partea oraganizatorilor şi a participanţilor la Târg, de data aceasta pentru  cei de la  Centrul de Informare şi Promovare Turistică Caracal   (organizatorii standului expoziţional ), urmează o nouă provocare. Astfel în perioada 9 – 11 martie C.N.I.P.T Caracal participă cu   standul expoziţional „Zona Romanaţi” la Târgul de Turism al Olteniei, organizat la Centrul Multifuncţional din Craiova.

Standul expoziţional gazduieşte pe lângă produsele  tradiţionale specifice zonei Romanaţiului şi meşterii populari din zonă cum sunt; creatoarea de ii de la Cezieni- Alexandrina Olguţa Filip, cojocarul Dumitru Liceanu de la Vădastra, meşterul olar Ştefan Truică de la Oboga, meşterul olar Ionel Cococi de la Vădastra.

În cadrul Târgului, organizatorii standului romanaţean, vin şi cu o propunere de nerefuzat pentru cei care vor să viziteze şi să exploreze Zona Romanaţiului şi lansează primul traseu turistic din Câmpia Română – „3 zile în Romanaţi”.

„În acest itinerariu veţi redescoperii meşteşuguri străvechi păstrate până în zilele nostre , tradiţii, culturi,dar şi peisaje de poveste ale unei zone încărcte de istorie – Romanaţiul. Veţi avea de asemenea ocazia de a vizita atelierele  meşterilor populari şi de a învăţa mici trucuri de la aceştia” se specifică în oferta  organizatorilor romanaţeni.

Participarea la Târgul de Turism al Olteniei cu Standul expoziţional „Zona Romanaţi”, este realizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Olt şi al  Primăriei Municipiului Caracal.