Magazine din Olt care comercializeaza electronice şi electrocasnice, reclamate la Protecția Consumatorilor

0
660

Sute de olteni au sesizat Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC), pentru diverse deficienţe sau abuzuri constatate la serviciile oferite de agentii economici din judeţ.

 Astfel, în 2017, s-au primit aproape 700 de reclamaţii de la consumatorii olteni. Potrivit comisarului şef adjunct al CJPC Olt, Angelica Filotie, în topul celor mai reclamate subpieţe de produse şi servicii, pe primul loc se află electronicele şi electrocasnice, urmate de terminalele mobile (telefoanele mobile) şi serviciile de telefonie fixă şi mobilă. Oltenii au reclamat comisarilor de la Protectia Consumatorilor problemele pe care le-au întampinat în relaţia cu comercianţii de produse electronice şi electrocasnice şi cu service-urile aferente acestora, mai exact oamenii nu erau mulţumiţi de funcţionarea aparatelor şi doreau înlocuirea acestora.

„Din totalul de 691 petiţii înregistrate, 182 au fost închise cu rezolvare amiabilă, 42 petiţii au fost concluzionate ca fiind întemeiate, 30 petiţii au fost retrase, 36 petiţii au fost închise ca nesoluţionabile, 128 petiţii au fost redirecţionate către alte instituţii, 217 petiţii au fost concluzionate ca fiind neîntemeiate, iar 39 petiţii au fost clasate din cauza neataşării documentelor care să aibă legatură cu aspectele reclamate.  De asemenea, au fost restituite consumatorilor sume în valoare de 40.700,39 lei, urmare a acțiunilor comisarilor din cadrul CJPC Olt în cercetarea reclamațiilor, a precizat Filotie.

În anul 2017, numărul petiţiilor înregistrate a a scăzut cu 173 faţă de anul 2016, când au fost înregistrate un numar de 864 petiţii. Trebuie spus faptul că 69,9% dintre sesizări au vizat nereguli din domeniul produselor nealimentare, 24,9 % din domeniul  prestărilor de servicii și 5,2 % din domeniul produselor alimentare.

Soluţionarea petiţiilor consumatorilor reprezintă o prioritate, astfel că din totalul de 691 petiţii înregistrate în anul 2017 s-au soluţionat un numar de 674 petiţii până la sfârşitul anului trecut (reprezentând 97,54% din petiţiile înregistrate), restul fiind soluţionate în cursul lunii ianuarie 2018,, a concluzionat șeful CJPC Olt.

Ilie Bîzoi