Paul STĂNESCU – Țintă întâmplătoare?!

9
1536

Este clar și nu ne-a surprins cu nimic, Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a devenit o țintă preferată a mass-media națională.

Olteanul nostru, un apropiat al liderului PSD, Liviu Dragnea, este “pus la zid” din trei direcții:

 • DNA – dosarele pe care le are pe rol, printre care cel aflat la ÎCCJ, cu termen pe 22 februarie;
 • Vâlcov, un apropiat al său, consilier la „Palatul Victoria”, și
 • Din propriul partid (o mică fracțiune) și numirea lui Mihai Novăcescu, o persoană controversată, la cabinetul ministerial.

Ieri, a fost o zi infernală pentru Paul Stănescu, și din cât îl cunoaștem, a suferit cât în 10 ani, dinainte de a fi ministru!  A avut parte de vești îngrozitoare : amânarea deciziei ÎCCJ de redeschidere a dosarului de către DNA, pentru data de 22.02.2018, condamnarea lui Darius Vâlcov, tot de ÎCCJ la 8 ani de închisoare şi “tocarea” de către presa națională asupra unor subiecte sensibile: dosarul DNA, cazul Vâlcov și Mihai Novăcescu. Senatorul Paul Stănescu s-a descurcat „binișor” cu presa, mai ales că mulți dintre ziariști făceau parte din rândul presei ostile PSD!

De fapt, este o adevărată „vânătoare” a ministrului oltean. De la un timp, datorită verticalității sale, de bun român, acesta nu este pe placul unora dintre liderii PSD. Gurile rele spun că, printre ei s-ar afla chiar și Liviu Dragnea!

9 COMENTARII

 1. Stanescu a fost si este un diletant din multe puncte de vedere.Atitudinea lui de azi in fata reporterilor ii tradeaza caracterul lui de parvenit.Avand in vedere ca are fuctia de inalt demnitar,Paul Stanescu,dupa acest episod cu jurnalistii,este condamnat pe viață la excluderea definitiva din viata publica politica si admnistrativa a judetului si a tarii.Locul lui este de arendas pe campia Boianului si Romanatilor,deoarece mentalitatea lui de comunist nu are ce cauta in Guvernul Romaniei.

 2. Ce aveti cu D-ul Stanescu ca datorita lui toate comunele de pe valea oltului de la Stoenesti Gostavatu Babiciu Scarisoara si pana la Corabia au drumurile asfaltate , au santuri ,au apa curenta , au canalizare …… AU PE DRACU SA_L IA

 3. Frustatilor din PNL si Başitilor…voi ce ati facut pentru Olt ,?Nimic.El a demonstrat ca are valoare de a ajuns al doilea om in guvern.Este bine ca l avem acolo !Tractorist ?Un inginer agricol este un om al pamantului ,ei muncesc nu stau in birouri ca multi dintre voi frustatilor.

 4. Curtea Supremă de Justiție a arătat în anul 2016 că numirea persoanelor în diferite funcții publice de către politicieni în schimbul plății unor sume de bani reprezintă un fenomen de o gravitate extremă pentru societatea românească, având în vedere că este de natură să ducă la perpetuarea și multiplicarea corupției. „Funcționarii numiți în acest mod sunt stimulați să săvârșească, la rândul lor, infracțiuni pentru a recupera sumele avansate, cu consecința fraudării exponențiale a resurselor care ar trebui să contribuie la dezvoltarea societății”.
  În anul 2006, prin hotărâre CSAT, corupția a fost tratată ca o amenințare la adresa siguranței naționale.
  Faptul că Paul Stănescu,un parvenit si un diletant, ocupă o functie de înaltă demnitate publică nu-l scutește de inchisoare.Sunt suficiente elemente constitutive care il vor scoate defunitiv din viața publica,respectiv din viața politică și administrativă.
  Mulți dintre cei care l-au susținut și-l susțin se fac complici morali,deoarece se cunoastea destul de bine
  cum a dobandit averea si funcțiile politice si admnistrative.
  Valcov,Prina,Tomescu, Șușală, Stănescu, dar și Daniel Bărbulescu, vor pierde toate funcțiile politice si admnistrative,respectiv după caz,le vor fi confiscate si averile nejustificate in formă extinsă.
  Unii au impresia ca functia publica ii scutesc de raspunderea in fața legii. Fără un control strict al averilor si al banilor transferați in diferite bănci,respectiv fără sancțiuni si condamnări severe pentru cei care dețin functii de demnitate publică,nu poate exista o Romanie demnă și prosperă.
  In cei 28 de ani de la Revolutie,majoritatea românilor sunt săraci,iar clasa politică extrem de bogată.
  Nu este întâmplător faptul că Paul Stănescu vrea ca funcționarul public acuzat de corupție să nu mai fie suspendat din funcție: ”El are familie, copii, cu ce îi întreţine?”Deci Stănescu este apărătorul celor corupți care au dobandit averi ilicite….Dar să nu avem grijă,deoarece adevărată judecată este cea a lui Dumnezeu.

 5. Olteanul vostru, tractoristul vostru, borfașul vostru iar voi pupincuriștii lui. Politicienii Oltului s, în majoritate, niște labe triste, nostalgici ai titanului din Scornicești și ai ,,iepocii,, de aur.

 6. Acum s-a lansat in spatiul mediatic o diversiune cu o inregistrare audio….
  Normal,coruptii din PSD isi doresc plecarea doamnei Codruta Kovesi din fruntea DNA…Daca se poate sa fie desființat acest DNA.Sa fim serioși…Tot scandalul mediatic cu inregistrarea este o facatura si diversiune.Sa asteptam rezultatul expertizei tehnice a inregistrarii audio.Apoi sa facem acuzatii.Toate loviturile vin din partea unor lideri politici corupti,care se dau oameni cinstiți,dar ei nu sunt decat niste parveniti si diletanti(hoti dovediti)precum Liviu Dragnea,Darius Valcov,Paul Stanescu….Dar sa nu uitam ca majoritatea baronilor rosii au dosare penale si averi ilicite pe care nu le pot justifica cu acte in regula.Acum o sa vedeti ca toate lichelele politice vor cere înființarea unei comisii parlamentare pentru anchetarea DNA…Oricum,lista coruptiilor este lunga.
  PSD

  Parlamentari care și-au pierdut mandatul (prin demisie sau condamnare):

  1.Ioan Adam, fost deputat PSD (mafia retrocedărilor)

  2.Viorel Hrebenciuc, fost deputat (mafia retrocedărilor)

  3.Monica Iacob Ridzi, fost deputat și ministru (Dosarul Gala Tineretului)

  4.Miron Mitrea, fost deputat (dosarul de corupţie privind lucrările de construcţie făcute la locuinţa mamei sale)

  5.Oana Niculescu Mizil, fost deputat (dosarul de coruptie a lui Marian Vanghelie)

  6.Aurel Nechita, fost deputat (condamnat pentru incompatibilitate)

  7.Ion Ochi, fost deputat (în dosarul lui Aristotel Căncescu)

  8.Nicolae Vasilescu, fost deputat (trafic de influența)

  9.Darius Vâlcov, fost senator și ministru (mai multe fapte de corupție)

  Parlamentarii cu condamnări, chiar si definitive:

  10.Vasile Gliga, deputat ( definitiv, 1 de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese)

  11.Mircia Muntean, deputat (definitiv, patru ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, într-un dosar legat de tranzacţii ilegale de terenuri; este trimis în judecată şi pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului)

  12.Sorin Lazăr, senator (6 luni închisoare cu suspendare pentru conflict de interese însă mai are un dosar pe rol investigat de DNA pentru abuz în serviciu ca primar al comunei Strunga)

  13.Marian Ghiveciu, deputat ( 3 ani închisoare cu suspendare într-o cauză privind retrocedări ilegale de terenuri în judeţul Buzău)

  14.Liviu Dragnea, deputat (1 de închisoare cu suspendare în dosarul referitor la fraudarea Referendumului din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu)

  15Florin Pâslaru (amendă penală pentru conflict de interese)

  16.Anghel Stanciu, deputat (6 luni închisoare cu suspendare pentru conflict de interese).

  17.Marian Neacşu, deputat (amendă penală pentru conflict de interese)

  Parlamentarii care au pe rol procese dupa ce au fost trimişi în judecată dar au şi alte dosare în care sunt cercetaţi :

  18.Vlad Cosma , deputat, sub control judiciar, (dosar DNA cu tatăl său pentru acordare de contracte preferenţiale din bani publici şi anchetat în dosarul lui Iulian Herţanu)

  19.Constantin Adăscăliţei, deputat, sub control judiciar (dosar DNA pentru operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia)

  20.Cătălin Marian Rădulescu , deputat, sub control judiciar (dosar penttru operațiuni financiare incompatibile cu funcția şi dare de mită)

  21.Neculai Răţoi, deputat (dosar DNA referitor la scutirea unei firme de la plata unor obligaţii către bugetul Consiliului Local Paşcani)

  22.Florin Constantinescu, senator (dosar DNA referitor la scutirea unei firme de la plata unor obligaţii către bugetul Consiliului Local Paşcani)

  23.Victor Mocanu, deputat (dosar DNA pentru abuz în serviciu ca preşedinte al CJ Buzău privind contracte ilegale de furnizare de echipamente medicale)

  24.Sonia Maria Drăghici,deputat (dosar PÎCCJ pentru conflict de interese)

  25.Ion Stan, deputat (dosar DNA pentru trafic de influenţă )

  Parlamentari anchetaţi:

  26.Dan Şova, senator și fost ministru (dosare DNA – “Turceni-Rovinari”, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani, dar şi în cel cu Viorel Hrebenciuc privind elaborarea şi adoptarea unui proiect legislativ )

  27.Victor Ponta, deputat și prim-ministru (dosar DNA „Turceni-Rovinari” pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, săvârşite ca avocet)

  28.Ilie Sârbu, senator (dosar DNA privind retrocedări ilegale disjuns din cauza lui Viorel Hrebenciuc)

  29.Ecaterina Andronescu, senator (dosar DNA privind licenţele Microsoft dar şi o altă cauză pentru care ÎCCJ a confirmat redeschiderea anchetei)

  30.Iulian Iancu, deputat (dosar DNA disjuns din cel al lui Toni Greblă)

  31.Lucian Şova, deputat (dosar DNA disjuns din cel al lui Toni Greblă)

  32.Mircea Gheorghe Drăghici, deputat (dosar DNA pentru complicitate pentru folosirea influenței alături de fostul preşedinte al CJ Argeş)

  33.Alexandru Cordoş, senator (dosare DNA pentru favorizare a făptuitorului privind avertizarea unor persoane că sunt interceptate dar şi pentru trafic de influenţă alături desoţia şi fiica lui)

  34.Radu Babuş, deputat (dosar DNA alături de Radu Mazăre )

  35.Gabriel Mutu, senator (dosar DIICOT)

  36.Adrian Simionescu, deputat (dosar DNA pentru operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia şi complicitate la evaziune fiscal)

  37.Niculae Bădălău, senator (dosar DNA legat de protejarea unei firme prin intervenţii la ANAF dar şi ale instituţii)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here