STRĂINII NE-AU LUAT TOT NORDUL JUDEȚULUI… !

0
3582

După anul 2005, cetățeanul italian PIETRO ANTONIO CIRILLO, originar din Milano, apare în nordul județului Olt, ca unul dintre cei mai mari latifundiari. La sfârșitul anului 2015, acesta avea în arendă sau cumpărate, 4666 de hectare de teren agricol. În anul 2013 a avut un profit de 878 mii lei, în 2014 a avut pierdere de 300 mii lei, iar în anul 2015 a avut 2,4 milioane lei pierdere. Ciudat, nu?

În anul 2015 primește din partea APIA suma de 722.778,10 Euro, adică peste 31 miliarde lei vechi. În anul 2016 are o pierdere de peste 6 milioane lei, adică, peste 600 miliarde lei vechi? Mai mult decât ciudat!!!

Cu fonduri europene italianul de la Spineni realizează un modern depozit de cereale, cumpără utilaje agricole de ultimă generație.

Subit, acesta, la începutul anului trecut se hotărăște să vândă tot ce avea: cu datoriile avute la ANAF, la unii parteneri de afaceri și cu pierderile de sute de miliarde lei. Se găsește și cumpărătorul! Un cetățean german, pe numele lui: Klaus ABEL. Acesta, pe lângă cele 5000 de hectare luate de la SC RENCI SRL, mai cumpără alte 2500 de hectare de la proprietarul AGROMEC Scornicești SA și o altă societate agricolă din Negreni. În total, omul de afaceri german pune mâna peste 7500 de hectare de teren agricol aflat în zona de nord a județului Olt. Devine proprietar de drept la câteva mii de hectare, din care doar în Spineni, aproape 500 de hectare. Terenurile din Scornicești (cu toate satele aferente), Spineni, Făgețelu, Leleasca, Bărăști, Colonești, Optași, Tătulești, aproape tot nordul județului, a devenit domeniul agricol al cetățeanului german.

Suma vehiculată pentru această afacere se ridică la peste 15 milioane de euro. Modaliatatea legală (alo, domnilor din conducerea României, ne auziți?!!!) este cea mai des folosită: cumpărarea societății care deține pământul și (în proprietate sau concesiune). La data de 17 octombrie 2017, societatea Renci SRL, își schimbă sediul din Craiova, în comuna Spineni, județul Olt, unde acționar este o societate din Germania.

Suntem interesați să aflăm, de la instituțiile abilitate ale statului, să aflăm un răspuns, măcar la o singură întrebare: de ce a avut pierderi SC Renci SRL și în contul cui au intrat banii primiți de vânzător?

Vom reveni cu o anchetă a ziarului referitoare la acest subiect sensibil!