Vicepremierul Paul Stănescu a predat domeniul fondurilor europene

1
842

Vicepremierul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a semnat, astăzi, protocolul de predare a domeniului „fonduri europene” către doamna Rovana Plumb, noul ministru al fondurilor europene.

Cu această ocazie, Stănescu a apreciat că finanţările europene disponibile pentru beneficiarii publici şi privaţi pentru lunile ianuarie, februarie şi martie au fost deja lansate, o sumă de 3,1 miliarde de euro fiind direcţionată în principal pentru serviciile de sănătate, în vederea reabilitării, modernizării şi dotării ambulatoriilor, pentru investiţii în infrastructura de cercetare-dezvoltare, comunicaţii şi utilizarea noilor tehnologii, dar şi pentru investiţii în regenerarea urbană.

„Acest obiectiv face parte din strategia Guvernului, care prevede ca, în acest an, să fie lansate toate cele 23 de miliarde de euro disponibile a fi cheltuite până în anul 2023”, a afirmat ministrul dezvoltării, subliniind că „reducerea decalajelor regionale constituie unul dintre principalele obiective ale utilizării Fondurilor Structurale și de Investiții, iar România trebuie să susțină creșterea inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii, coroborat cu reducerea disparităților regionale”.

Totodată, Paul Stănescu le-a mulţumit atât reprezentanţilor Comisiei Europene pentru suport, cât şi colegilor din minister şi partenerilor pentru conlucrare şi le-a urat succes doamnei ministru Rovana Plumb şi echipei de la Ministerul Fondurilor Europene: „Sunt convins că doamna Plumb va trata cu responsabilitate toate provocările acestui an, indiferent că sunt legate de capacitatea de absorbţie a fondurilor europene, de simplificarea procedurilor şi a legislaţiei în domeniu ori de utilizarea instrumentelor financiare și a celor teritoriale.”

1 COMENTARIU

  1. „Ceea ce se întâmplă în America, Europa și în România, nu este politică, ci politicianism, ceea ce este cu totul altceva. Politica este implicarea cetățeanului în treburile cetății. O datorie nobilă. Politicianismul este implicarea cetățeanului în jefuirea cetății și a locuitorilor ei. Când Hristos ajuta pe cel sărac, alunga pe speculanți din templu, îl numea pe Irod vulpe și pe farisei morminte spoite, făcea politică nobilă.”

    (Părintele Gheoghe Calciu-Dumitreasa
    1925 – 2006)
    Săptămâna viitoare Stănescu o sa predea si mandatul de ministru,deoarece a declarat că dacă va fi inculpat își va prezenta demisia.Apoi urmează Valcov….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here