CONSTANTIN DOBRIŢA – un liberal adevărat la Primăria MIHĂEŞTI

6
739

La 20 de km sud-est de Drăgăneşti şi la 60 de km faţă de Slatina, comuna Mihăeşti se întinde pe o suprafaţă de 55 de km pătraţi. Flancată în sud şi în est de judeţul Teleorman, se mai învecinează cu comunele Seaca, la nord, şi Radomireşti, la vest. Este formată din satele Mihăeşti şi Buşca. Cunoscut, în trecut, sub numele de Rusîneşti, satul Mihăeşti este atestat documentar în hrisovul din mai 1533 prin care Vlad Vintilă de la Slatina întăreşte unor boieri mai multe proprietăţi, între care şi Rusîneşti. Numele satului Mihăeşti ar proveni de la Mihai Conea, un ofiţer din oastea lui Mihai Viteazu, care s-a distins în bătălia de la Călugăreni. Pentru faptele sale de vitejie, a fost răsplătit de domnitor cu moşia pe care se va forma satul Mihăeşti. Multă vreme, unul dintre cătunele satului s-a numit cătunul Coneştilor. Valea Călmăţuiului taie teritoriul comunei în două părţi aproape egale. Prin comuna Mihăeşti trece, de la est la vest, drumul european E 70 (DN 6) Bucureşti-Caracal-Craiova şi calea ferată Bucureşti-Roşiori-Caracal-Craiova-Timişoara. Aceasta se intersectează cu drumul judeţean DJ 679, care străbate, de la nord la sud, cele două sate ale comunei şi face legătura cu comuna vecină, Seaca, şi cu comuna Călmăţuiul de Sus, din judeţul Teleorman. În 1973, populaţia comunei număra 3.426 de locuitori. În 2011, erau 1.678 locuitori.

Din 2004, primar în comuna Mihăeşti este Constantin Dobriţa. A fost şi a rămas membru al PNL, rezistând cântecului de sirenă al lui Victor Ponta, din 2014, când mai mulţi primari liberali au trecut la PSD. Este una dintre puţinele comune ale judeţului, în care liberalii deţin majoritatea în Consiliul Local: 8 consilieri sunt de la PNL şi numai 3 de la PSD. Viceprimar este Petru Cora. În primele 3 mandate, pe fonduri guvernamentale, a finalizat sistemul centralizat de alimentare cu apă, reţeaua de apă însumând 16,8 km, a amenajat şi 10 fântâni publice, alimentate tot de la reţeaua centralizată de apă, a reabilitat cele două şcoli, cele două grădiniţe şi cele două cămine culturale, din cele două sate. A dotat dispensarul uman cu aparatură medicală de cardiologie, fizioterapie şi stomatologie. În 2010 a inaugurat noul sediu al Primăriei, o clădire modernă, cu etaj şi mansardă. A asfaltat în totalitate drumurile dintre cele două sate ale comunei şi a consolidat podul de la Moşteni, sat Mihăeşti. Din 2012, în satul Mihăeşti funcţionează o modernă moară de furaje şi de măcinat, amenajată în cadrul fostului atelier mecanic al şcolii vechi. De asemenea, vizavi de Primărie, a fost amenajată o parcare şi s-au făcut importante investiţii în energia regenerabilă, pe bază de panouri fotovoltaice. În ideea atragerii de investitori prin facilităţi oferite acestora, a reuşit să-l convingă pe Ionel Mirea de la Crâmpoia să înfiinţeze o fabrică de confecţii la Mihăeşti. În iulie 2014, această fabrică a fost inaugurată, în felul acesta 100 de femei din Mihăeşti având asigurat un loc de muncă.

Pentru actualul mandat, cel mai important proiect al său se referă la înfiinţarea reţelei de alimentare cu gaze naturale, proiect care, datorită susţinerii sale în Parlamentul României de către senatoarea de Olt, Siminica Mirea, a primit aviz favorabil. Proiectul este în valoare de 3 milioane lei şi de el vor beneficia circa 700 de gospodării. Prin PNDL-2, primarul Constantin Dobriţa a reuşit să obţină pentru comuna sa aprobarea de finanţare pentru următoarele proiecte: Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Şcolii Gimnaziale Mihăeşti – 2.297.533 lei;
Reabilitarea şi modernizarea şi dotarea Grădiniţei cu program normal Mihăeşti – 646.765 lei;
Modernizarea şi dotarea Dispensarului medical uman – 595.002,38 lei;
Modernizare drumuri de interes local – 6.456.010 lei.

Din păcate, la fel ca şi alţi primari din judeţ şi din ţară, şi primarul din Mihăeşti a fost găsit incompatibil de ANI şi este în pericol să-şi piardă mandatul. Deocamdată, aşteaptă hătărârea instanţei judecătoreşti.

6 COMENTARII

  1. Daca este asa cum il descrieti de ce a fost gasit incopatibil de ANI. Raspunsul este foarte simplu , a incalcat legile tarii , legi pe care trebuia sa le apere . Ca elev la scoala a fost un elev mediocru . Alimentarea cu apa a fost efectuata de d-l Gicu Cergan , primaria este in localul fostului dispensar uman , asa ca meritele sunt ale altor primari nu ale d-lui. De ce nu -i publicati si averea si sursele de provenienta a bunurilor pe care si le-a insusit?

  2. Corect era ca titlul sa se intituleze <> pentru ca , individul este un mincinos , un paracios in avantajul lui ,un rautacios, un invidios , un frustat ( nu si-a luat propria sora cu masina si l-a trimis pe taicasau cu caruta sa o ia de pe drumul Mihaesti – Seaca ) . Halal primar.

  3. Titul corect ar fi ” CONSTANTIN DOBRIŢA – un hot liberal adevărat la Primăria MIHĂEŞTI ” pentru ca la fel ca şi alţi primari din judeţ şi din ţară, şi primarul din Mihăeşti a fost găsit incompatibil de ANI şi este în pericol să-şi piardă mandatul.

  4. Publicati si averea pe care a dobandito de cand e primar,ca fapt divers a avut 1 bucata motoreta mobra , 1bucata biicleta si 0,50 h teren . Spunetine domnule Gazetar ce detine acuma dupa 14 ani .

  5. Tot ionica va transmite cu aproximatie .40 h teren, 2 vile valoare 3,5 milioane ,apartament la Vienna 280000 euro ,masina Skoda 30000 euro si niste conturi frumoase care sa traiasca linistit la batranete .sursa province din gura satului.

  6. Domnilor jurnalisti demarati anchete la Dispensarul comunei Muhaesti. Cum este posibil sa afirme acest primar asemenea aberatii> dotat dispensarul uman cu aparatură medicală de cardiologie, fizioterapie şi stomatologie. De noaptea mintii – mor oamenii cu zile datorita incompetentei, lipsei de profesionalism a doamnei doctor tolerata de domnul primar Dobrita. Asa zisa doctorita numita pe trei sate Seaca,Busca Olt, nu are constinta, nu vine la serviciu, medic de familie cu numele , voi face un demers catre organele in drept sa se cerceteze activitatea dispensarului, serviciile oferite, si nu in ultimul rand cercetarea acestui primar a averilor dobandite si a acolitilor sai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here