Peste 1500 de participanți la ”Botezul Cailor” din Slătioara

0
1242

Sâmbătă a avut loc cea de a XXV-a ediție a ”Botezul Cailor”, o manifestare cu tradiție locală în comuna Slătioara, în incinta Târgului Săptămânal.

Organizatorii evenimentului s-au bucurat de participarea a peste 1500 de persoane. Curioșii au avut prilejul de a admira câteva rase de cai, exemplare rare, vedetele acțiunii fiind însă caii de tracțiune. Părinții sau bunicii care au sosit însoțiți de copii și nepoți le-au dat acestora ocazia de a vedea ponei. Cei mici au fost încântați să se joace cu animalele, să le mângâie și să-și facă fotografii alături de ele.

În cadrul manifestării, cei doi preoți ai comunei au botezat caii, după care a urmat un concurs bazat pe două probe: frumusețe și tracțiune integrală.

Juriul a fost format din primarul Slătioarei și consilierii locali, care au decis împreună cu publicul cele mai bune momente și animalele cele mai cuviincioase.

”Ne place să venim aici în fiecare an. Apreciem continuitatea manifestării și considerăm că este o acțiune benefică în special pentru copii, care au ocazia să interacționeze cu animalele și să observe obiceiuri legate de Bobotează”, ne-a declarat o familie care locuiește în localitate.

De la această sărbătoare nu s-au făcut lipsite nici vinul fiert, micii, berea, astfel că s-a creat o atmosferă nemaipomenită, care cu siguranță îi va face pe cetățeni să se întoarcă și la edițiile viitoare.