Bugetarii olteni, rămași fără tichete de masă în 2018

0
921

Noua lege a salarizării prevede faptul că în 2018 bugetarii nu ar mai primi tichete de masă, deoarece acordarea lor va fi abrogată.

Pentru a înlocui tichetele de masă, autoritățile au decis înființarea unei indemnizații de hrană. Surprinzător este faptul că numai bugetarii care fac parte din sistemul sanitar și îndeplinesc condiția de a fi primit în 2017 tichete de masă pot beneficia de această nouă măsură.

Conform unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial, valoarea lunară a respectivei indemnizații va fi egală cu a 12-a parte din două salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată.

În acest moment, intră în posesia tichetelor de masă un salariat din doi.

Articolul 18 din legea salarizării specifică mențiunea clară potrivit căreia ordonatorii de credite să dea „indemnizaţii de hrană anuale la nivelul a două salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, cu excepţia personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană, potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, republicată”.