Echipa de scafandri a ISU Olt, pregătită de intervenții

0
154

Trei  pompieri olteni au primit brevetul de scafandru autonom. Echipa de scafandrii din cadrul ISU Olt este acum completă și poate asigura permanent intervențiile din mediul acvatic.

Cei din conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, spun că cei trei salvatori au parcurs o pregătire extrem de riguroasă, atât din punct de vedere teoretic, dar mai ales din punct de vedere practic, pentru a putea interveni în mediul acvatic și a face față eventualelor pericole care pot apărea pe timpul intervențiilor. „Marius Mitrache, Ionuț-Tiberius Călin și Gabriel Pică sunt pompierii din cadrul ISU Olt care, începând cu data de 24 noiembrie, au obținut brevetul de scafandru autonom. Cei trei militari se alătură astfel celor trei colegi care făceau deja parte din echipa de scafandri a ISU Olt. Timp de opt săptămâni, Marius, Tibi și Gabi s-au pregătit la singura unitate care antrenează și brevetează scafandri din țara noastră, Centrul de Scafandri al Ministerului Apărării Naționale, din Constanța, au spus reprezentanții ISU Olt.

Astfel, în acest moment echipa de scafandri a ISU Olt este completă, iar intervențiile în mediul acvatic pot fi asigurate permanent. Școlarizarea și brevetarea celor șase scafandri s-a realizat din fondurile alocate de către Consiliul Județean Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here