Cea de-a doua licitaţie pentru vânzarea sediului Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Olt anulată din lipsă de ofertanţi. Preţ diminuat cu 50 la sută, la cea de-a treia licitaţie

0
642

Pentru a doua oară, în ultimele două luni, licitaţia pentru vânzarea sediului Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Olt a fost anulată.

Miercuri, 29 noiembrie, era programată cea de-a doua licitaţie pentru vânzarea sediului Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Olt, situat în Slatina, strada Nicolae Titulescu, numărul 49, însă din lipsă de ofertanţi licitaţia nu va mai avea loc. Asta, în ciuda faptului că preţul de pornire a licitaţiei a fost diminuat cu 25% faţă de preţul primei licitaţii, respectiv de la 1.197.000 de lei cât a fost preţul primei licitaţii la 897.000 de lei, preţul celei de-a doua licitaţii. Clădirea care are o suprafaţă de 382 metri pătraţi, fundaţie din beton, zidărie din cărămidă, planşee din beton armat, şarpantă terasă nereciclabilă, învelitoare hidroizolaţie, greşie în birouri, zugrăveală lavabilă, sisteme de aer condiţionat, tâmplărie din aluminiu, precum şi două centrale termice, au fost scoase la vânzare de către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Olt în contul unei datorii de peste 100.000 de lei (sumă reprezentând taxe şi impozite neplătite la timp), pe care Camera de Comerţ o are către bugetul statului. Potrivit şefului adjunct al AJFP Olt, Cornel Vlădescu, peste aproximativ 30 de zile sediul Camerei de Comerţ va fi din nou scos la licitaţie. „Nici la cea de-a doua licitaţie nu s-a înscris nimeni. Ca urmare, dacă nu a fost nici un ofertant, licitaţia nu va mai avea loc. În aproximativ 30 de zile o să scoatem din nou la licitaţie bunurile dacă nu intervine altă situaţie care să schimbe starea actuală. La cea de-a treia licitaţie preţul va fi diminuat cu 50% din preţul primei licitaţii”, a spus Vlădescu. Eventualii cumpărători trebuie să depună cu o zi înainte de licitaţie o garanţie reprezentând 10 la sută din valoarea scoasă la licitaţie şi documentele prevăzute în Codul de Procedură. Deja se pare că, reprezentanţii Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Olt au făcut demersurile necesare la AJFP Olt pentru reeşalonarea datoriilor.

Ilie Bîzoi