Recomandările poliţiştilor olteni de Black Friday

0
346

 

Având în vedere că urmează perioada reducerilor și mulți comercianți permit, ca facilitate, plata în mediul online, Inspectoratul de Poliție Județean Olt  recomandă cetățenilor să respecte câteva reguli, pentru cumpărături cât mai sigure.

Reprezentanții IPJ Olt recomandă cetățenilor să cumpere din surse sigure, de la firme sau magazine pe care le cunosc sau pe care le-au mai folosit și să verifice rating-ul vânzătorilor pe site-urile de comerț online. „Înainte de a introduce datele cardului bancar, oamenii trebuie să se asigure că site-ul este securizat: în stânga sus va apărea un lacățel care va indica faptul că respectivul site este securizat iar adresa site-ului va incepe cu HTTPS. Cea mai indicată este folosirea cardurilor de credit  pentru cumperi online. Majoritatea cardurilor de credit au politici stricte în ceea ce privește siguranța clienților, iar dacă cetățenii nu primesc ce aucomandat, emitentul cardului îi va returna banii”, spun reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Olt.

O atenție deosebită trebuie acordată și documentelor referitoare la plățile efectuate  online. Este important să fie păstrate toate documentele  doveditoare plății, deoarece acestea pot fi folosite pentru stabilirea termenilor și condițiilor vânzării.

„În ceea ce privește cumpărăturile online de la alte persoane, niciodată banii nu se trimit în avans. Dacă este posibil, este indicat să fie folosit un serviciu cu plată ramburs”, au mai spus polițiștii olteni.

Totodată, potrivit acestora, oamenii sunt sfătuiți să nu trimită niciodată datele cardului prin e-mailuri necriptate, cu atât mai puțin să dea curs agenților economici care le solicită prin fax copii ale cardului și pașaportului, drept garanție.