Compania de Apă Olt, recomandări pentru prevenirea înghețului conductelor

0
256

Compania de Apă Olt, principalul operator pentru prestarea serviciului public de alimentare cu apă, canalizare și epurarea apelor uzate informează cetățenii Municipiului Slatina care au contracte de furnizare-prestare a serviciului public de alimentare cu apă cu operatorul, despre cum pot preveni fenomenul de îngheț al rețelei interioare de distribuție apă și al apometrelor.

Potrivit reprezentanților companiei, toate aceste măsuri de prevenire a fenomenului de îngheț intră în responsabilitatea utilizatorilor sau a asociațiilor de proprietari, după caz, deoarece spațiul unde există rețele interioare de distribuție apă reprezintă un drept de bun comun al proprietarilor din imobilul respectiv. „Când temperaturile scad sub 0 grade Celsius, în scările de bloc ferestrele și ușile trebuie să fie închise și verificate, periodic, pentru a evita fenomenul de îngheț. Se recomandă și înlocuirea geamurilor sparte, acolo unde este cazul . În plus, pentru a preveni ca branșamentul de apă și apometrul să înghețe, acestea trebuie izolate corespunzător, au declarat reprezentanții Companiei de Apă Olt.

Totodată, cei din conducerea Companiei de Apă Olt, au făcut precizarea că nerespectarea măsurilor recomandate de operator poate duce la înghețarea conductelor de apă, a robineților, a apometrelor și la întreruperea alimentării cu apă a instalațiilor interioare din locuințe.