Proiectele finanţate prin PNDL 2 mai au o șansă

0
374

Ministrul Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, a anunţat, sâmbătă-28 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Slatina, că a fost prelungit termenul pentru depunerea documentaţiei proiectelor finanțate prin PNDL 2.

Potrivit declarațiilor lui Paul Stănescu, noul termen pentru depunerea acestor documente este 30 noiembrie, perioada de depunere fiind prelungită cu o lună de zile. „Am luat decizia ca termenul de depunere a documentației proiectelor să fie prelungit cu o lună de zile, până la data 30 noiembrie. Pentru că am plecat din administraţia locală, ştiu exact ceea se întâmplă primăriile oltene. Vor fi  găsite soluţii ca toată lumea să-şi depună toată documentaţia necesară pentru finanțarea acestor proiecte”, a afirmat Paul Stănescu.

Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), prin care Oltul ar urma să beneficieze de investiții în valoare de sute de milioane de euro a tulburat în ultima perioadă bugetele primăriilor oltene. Edilii olteni au rămas fără bani de salarii, după ce, spun ei, au fost nevoiți să achite avize și acorduri necesare derulării proiectelor până la sfârșitul lunii octombrie 2017. În situația în care termenul pentru depunerea acestor documente nu era prelugit, primarii olteni se vedeau nevoiți să renunțe la proiecte importante pentru dezvoltarea comunităților locale.