Paul Stănescu a depus jurământul

0
513

Paul Stănescu – noul ministru al Dezvoltarii Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Felix Stroe – noul ministru al Transporturilor și Marius Nica – noul ministru delegat pentru Fonduri Europene, au depus marți seara jurământul la Palatul Cotroceni, în prezența președintelui Klaus Iohannis. La ceremonie au participat și premierul Mihai Tudose, vicepremierul Marcel Ciolacu, parlamentarii Claudiu Manda și Gabriel Vlase, precum și consilierul prezidențial Cosmin Marinescu.

Sursa foto: TVR 1

Astfel, Paul Stănescu, Felix Stroe și Marius Nica au jurat să respecte Constituția și legile țării, să apere democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritorială a României.

Paul Stănescu devine vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale, Felix Stroe se va ocupa de Ministerul Transporturilor, în timp ce Marius Nica merge la Ministerul Fondurilor Europene.
De la ceremonie au lipsit atat seful PSD Liviu Dragnea, cât și cel al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cei doi declarând că sunt prea supărați pe șeful statului ca să participe la ceremonia propiilor miniștri.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, la o zi după primirea propunerilor de la Guvern, decretele de numire a lui Paul Stănescu în funcția de ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Felix Stroe în funcția de ministru al Transporturilor și Marius Nica în functia de ministru delegat pentru Fonduri Europene. Ulterior, decretele au fost publicate în Monitorul Oficial.

Tot marti, seful statului a semnat decretele prin care a luat act de demisia lui Sevil Shhaideh din functiile de viceprim-ministru si ministrul Dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene, Alexandru-Răzvan Cuc din funcția de ministru al Transporturilor și Rovana Plumb din funcția de ministru delegat pentru fonduri europene.