Deputatul Marius Iancu vrea miere de albine pentru elevi

0
259

O inițiativă legislativă la care deputatul PSD de Olt, Marius Iancu, este co-iniţiator va intra, în curând, în dezbaterea parlamentară și va deveni lege. Este vorba despre proiectul pentru modificarea și completarea Legii 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv preșcolarilor și elevilor din clasele I-IV din învățământul de stat și confesional.

 Copiii preşcolari şi elevii din clasele I-IV din învăţământul de stat si cel confesional vor primi, din anul scolar 2017, 350 de grame de miere de albine pe lună, repartizate pe fiecare copil în parte. Proiectul al cărui co-iniţiator este deputatul Marius Iancu urmează să intre în dezbatere parlamentară.

Din 2015, legea inițială a fost suspendată și elevii nu au mai primit miere. Acum aceștia vor primi câte 350 de grame de miere lunar, de la producătorii români de miere. Pentru anul 2017 se stabilește un plafon de 16.800.000 lei, fonduri de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Sumele alocate rămase necheltuite se reportează pentru anul următor. În acest fel, ne educam copiii să mănânce miere, care este un supliment foarte sănătos, și încurajăm apicultura românească”, a scris deputatul Marius Iancu, pe pagina sa de socializare. Măsura vine în completarea programului în derulare „Cornul, laptele şi mărul”.

Ilie Bîzoi