Doi fermieri din Olt vor primi bani pentru împădurire

0
324

Doi fermieri olteni din comunele Leleasca şi Corbu care au accesat „Prima împădurire” își vor primi banii. Aproximativ 120.000 de euro vor ajunge în judeţ, în 12 ani, pe perioada de implementare a măsurii.

Potrivit reprezentanţilor APIA Olt, termenul pentru depunerea proiectelor pe această măsură, sesiunea a doua, a fost prelungit până pe 17 noiembrie, ora 14:30, perioadă în care fermierii olteni mai pot depune proiecte.

Scopul ajutorului îl reprezintă acordarea unui sprijin financiar deţinătorilor publici şi privaţi de terenuri agricole și neagricole şi formelor asociative ale acestora pentru împădurirea şi crearea de suprafeţe împădurite. Schema vizează înființarea de plantaţii forestiere, respectiv realizarea de trupuri de pădure pe terenurile agricole și neagricole care  pot constitui zone de interes ecologic și perdele forestiere de protecție pe terenurile agricole și neagricole. Beneficiarii schemei sunt deţinătorii publici şi privaţi de teren agricol şi neagricol şi formele asociative ale acestora.