Construirea unei parcări la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, mărul discordiei în şedinţa Consiliului Judeţean

0
357

 Consilierii judeţeni  s-au reunit luni , 25 septembrie, în şedinţă ordinară, cu nu mai puţin de 16 proiecte pe ordinea de zi. Aceștia au avut de aprobat, printre altele, proiectul privind reabilitarea termică pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, precum şi rectificarea bugetului judeţului Olt, pe anul 2017 sau aprobarea utilizării în anul 2017 a unei sume din excedentul anul al bugetului local, rezultat la încheierea exerciţiului bugetar al anului 2016. Dacă 15 din cele 16 proiecte au trecut cu unanimitate de voturi, ultimul proiect de pe ordinea de zi, cel referitor la aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru construirea unei parcări la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci a stârnit controverse.

În ciuda opoziţiei consilierilor judeţeni PNL, prezenţi la sedinţă, care au votat împotriva acestui punct de pe ordinea de zi, proiectul de hotărâre a trecut. Prin vocea liderului de grup, consilierul judeţean Viorel Dumitrescu, aleşii judeţeni PNL au motivat că nu găsesc oportună necesitatea realizării unei astfel de investiţii şi că suma alocată, peste 5,2 miliarde de lei vechi ar fi putut fi destinată, de exemplu, pentru achiziţionarea unei instalaţii de neutralizare a deşeurilor periculoase la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina care ar costa aproximativ 100.000 de euro. Preşedintele Consiliului Judeţean, Marius Oprescu a replicat spunând:  „veniţi cu propunerea concretă, o discutăm şi o susţinem” . Prin realizarea acestei investiţii se urmăreşte asigurarea condiţiilor minime pentru parcarea tuturor autovehiculelor la necesarul zilnic şi evitarea pe viitor a incidentelor datorate spaţiului actual insuficient. „ Este vorba despre o investiţie care era necesară deoarece acolo personalul nu are unde să-şi parcheze maşinile. Acestea stau pe marginea drumului. Nu este corect. Realizarea parcării ne-a fost solicitată şi de o parte din cetăţeni şi de primarii din zonă pentru că trec foarte multe maşini pe acolo  şi îi încurcau. Este o necesitate şi o normalitate”, a declarat Oprescu. În prezent Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci dispune de o parcare de 213 de locuri, cu mult sub necesarul zilnic al locurilor de parcare.

Proiecte votate pe bandă rulantă

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de luni a fost cel referitor la reabilitarea termică pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Proiectul care a trecut cu unanimitate de voturi urmează să fie depus în cadrul Programului Operaţional Regional, axa prioritară 3: Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, prioritatea de investiţii: 3.1- sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, operaţiunea B-clădiri publice. Despre această investiţiei şeful administraţiei judeţene a declarat  „ Valoarea investiţiei se ridică la 17 milioane de lei şi vizează tot ce este în curtea spitalului. Separat de acest proiect mai avem un altul pentru blocul central pe care l-am depus la Compania Naţională de Investiţii referitor la modernizarea şi dotarea blocului central. Este un proiect de aproximativ 16 milioane de lei pe care sperăm ca în cel mai scurt timp să intre pe lista sinteză din care anul viitor să fie scos la licitaţie”, a spus Marius Oprescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt.

Tot în cadrul şedinţei ordinare a fost aprobat şi proiectul privind înfiinţarea unei clase de pictură în oraşul Balş. Pe lângă cele trei proiecte de hotărâre, plenul Consiliului Judeţean a mai dat undă verde următoarelor proiecte: Proiect de hotărâre cu privire la: stabilirea costului mediu lunar de întreținere pentru o persoană cu handicap îngrijită și protejată în centrele rezidențiale publice din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, pentru persoane cu handicap, luna august 2017; Proiect de hotărâre cu privire la: transformarea unor posturi vacante și mutarea unui post vacant în statele de funcții ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt – aparatul propriu și serviciile sociale cu și fără cazare, fără personalitate juridică, din structura direcției; Proiect de hotărâre cu privire la: rectificarea bugetului Județului Olt, pe anul 2017; Proiect de hotărâre cu privire la: transformarea unor posturi în statul de funcții al Spitalului Județean de Urgență Slatina; Proiect de hotărâre cu privire la trecerea din administrarea Consiliului Județean Olt, în administrarea Consiliului Local al comunei Cungrea, a unei părți din zona drumului județean DJ 703D; Proiect de hotărâre cu privire la: desemnarea reprezentanților Consiliului Județean Olt ca membri în Consiliul de Administrație al Școlii Profesionale Speciale Balș, pentru anul școlar 2017 -2018; Proiect de hotărâre privind atribuirea unei licențe de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale Societății Comerciale Dinu Tudor Intim SNC, pe ruta Caracal – Comanca –Deveselu; Proiect de hotărâre cu privire la aprobarea utilizării în anul 2017 a uneisume din excedentul anual al bugetului local, rezultat la încheierea exercițiului bugetar al anului 2016; Proiect de hotărâre cu privire la: desemnarea reprezentanților Consiliului Județean Olt ca membri în Consiliul de Administrație al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Balș, pentru anul școlar 2017 -2018; Proiect de hotărâre cu privire la includerea în domeniul public al Județului Olt, a unor imobile și a terenului aferent situate în comuna Spineni, județul Olt, în care funcționează Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni; Proiect de hotărâre cu privire la: aprobarea organigramei, a statului de funcții și a Planului de școlarizare pentru anul școlar 2017-2018 pentru Școala Populară de Arte și Meserii; Proiect de hotărâre cu privire la: – aprobarea rezultatului final la evaluarea finală a managementului Muzeului Județean Olt; – aprobarea continuării managementului de către managerul Muzeului Județean Olt; Proiect de hotărâre cu privire la: transformarea unui post vacant în statul de funcții al Spitalului de Psihiatrie Cronici Schitu Greci.

 Ilie Bîzoi