Adina Diaconu, regina tenisului de masă

0
522

Echipa feminină a României a câștigat medalia de aur la Campionatul European de tenis de masă, după o victorie cu 3-2 în finala cu Germania.

Echipa României compusă din Eliza Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean-Monteiro, Irina Ciobanu şi Adina Diaconu este una de temut pentru adversari.

România obține al patrulea titlu continental din istorie, după cele cucerite în 1992, 2002 și 2005. Echipa noastră, formată din Eliza Samara, Daniela Dodean Monteiro, Bernadette Szocs, Adina Diaconu și Irina Ciobanu, este una dintre puținele la nivel european care nu se bazează pe jucătoare din Asia.

Eliza Samara a adus primul punct, după o victorie în decisiv cu Ying Han, numărul 1 european. Daniela Dodean a cedat în trei seturi în fața Xiaonei Shan, pentru ca Bernadette Szocs să ne readucă în avantaj după 3 meciuri. Shan a împins finala în decisiv, după victoria în patru seturi în fața Elizei.

Dodean a controlat excelent prima parte a meciului decisiv cu Ying Han, câștigând fără mari emoții primele două seturi. Han s-a apărat însă excelent, a reușit să se impună în actul 3 cu 11-6 și a fost la o minge distanță de împinge meciul în setul cinci. Daniela a revenit însă de la 8-10 și a câștigat patru puncte la rând pentru a aduce României al patrulea titlu european.