Ceartă între Mitică și Frankfurt la „Oltenii &… Restu’ Lumii”

0
946

Vineri- 15 septembrie 2017, începând cu orele 11:00, la „Vama Oltenească” de la Podul Olt, și-au făcut apariția, actorii din Vacanţa Mare „Mitică şi Frankfurt” .  Cei doi actori au interpretat la Podul Olt o scurtă scenetă umoristică oltenească intitulată „Frankfurt caută muiere”.

Conform scenariului, bine pus la punct, cei doi au venit în Slatina cu un scop: acela de găsi o olteancă bună de măritat. Frankfurt era convins că își va găsi nevastă, însă misiunea acestuia nu a fost una atât de ușoară, întrucât toate oltencele i-au căzut cu tronc. „Toate sunt frumoase, nu știu pe care să aleg. Eu le-aș lua pe toate acasă“ a spus Frankfurt, văzându-se înconjurat de oltence.

Cunoscând calitățile oltencelor, mai ales că soția sa este din municipiul Slatina, Mitică, nu s-a lăsat până când nu l-a convins pe Frankfurt să plece acasă cu o muiere din județul nostru. „Alege bre o femeie, una pe măsura ta, pe cea care iți place cel mai mult. Vrei să rămâi neînsurat…? Fii hotărât cum te-am învățat!  Nu plecăm de aici fără muiere a spus pe un ton autoritar Mitică în cadrul scenetei.

După lungi dispute între cei doi,  Frankfurt și-a ales o olteancă pe care o va lua într-un final de nevastă.

Timp de trei zile, în perioada 15 – 17 septembrie 2017, municipiul Slatina devine capitala umorului, a caricaturii, a tradiţiilor şi a culturii olteneşti. Pe perioada desfăşurării ediţiei cu numărul XXIII a Festivalului „Oltenii &… Restu’ Lumii”, la Slatina, vor avea loc concerte, piese de teatru, expoziţii de caricatură sau de fotografie şi lansări de carte.