Darius Vâlcov, audiat la Instanța Supremă

3
799

Un nou termen în dosarul, în care este judecat fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov, va avea loc luni, 4 septembrie, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Vâlcov urmează să fie audiat în dosarul  în care este acuzat de trafic de influență și spălare de bani, asta după ce la ultimul termen, din data de 19 iunie 2017, fostul primar al Slatinei , a cerut permisiunea instanței să părăsească sala de judecată, motivând că se simte rău.

Instanța a fost de acord ca el să plece, urmând să fie audiat de judecători la termenul din 4 septembrie. Atât la intrare, cât și la ieșirea din sediul instanței, Vâlcov a refuzat atunci să facă vreo declarație. La acest termen al procesului din data de 19 iunie a fost audiat Minel Prina, fost viceprimar și primar al municipiului Slatina. Darius Vâlcov este judecat luni în dosarul în care este acuzat de trafic de influență și de spălare de bani. În aceeași cauză, mai sunt judecaţi Lucian Petruţ Şuşală, fostul şofer al lui Darius Vâlcov, Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, Petre Bogdan Timofte şi Constantin Tomescu. În acest dosar, în care a fost trimis în judecată în mai 2015, Darius Vâlcov a stat în arest la domiciliu din 26 martie 2015 şi până în 2 aprilie 2015, când a fost arestat preventiv. În 23 iunie 2015, Darius Vâlcov a fost eliberat din arest. Procurorii DNA susţin că, în cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Vâlcov, la acea dată primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus, ca în schimbul oferirii sprijinului în influenţarea factorilor de decizie din cadrul autorităţii contractante (SC Compania de Apă Olt SA), în vederea câştigării unor licitaţii de lucrări pentru obiective situate în Slatina, Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate, conform contractelor de execuţie a respectivelor lucrări.

Ilie Bîzoi

3 COMENTARII

  1. Toate acuzatiile care in buna parte sunt fasmantagorice sunt comandate de Masoneria finatelor internationale
    pentru ca Darius Valcov a refuzat categoric sa mai contracteze imprumuturi neperformante pentru Romania in perioada cand a fost ministrul de finate .
    Dosarele lui nu contin probe relevante .toate acuzatiile se fac pe baza unor denuturii mincinoase .
    Acest om a schimbat fata Slatinei a adus investitori puternici , a salvat de la inchidere ARLO si daca ar fii ramas ministrul de finate ,altfel arata economia nationala astazi .
    Sper ca justitia sa-si dea seama de situatia reala si sa faca dreptate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here