Mădălin Teodosescu, presedintele Asociaţiei Oraşelor din Romania: „Suntem parteneri vitali de dialog în relația cu ministerele, vom lua hotărâri importante pentru viitorul României”

0
465

Primarul oraşului Balş, Mădălin Teodosescu, care este totodată şi preşedintele Asociaţiei Oraşelor din România (AOR), va fi prezent la Adunarea Generală Extraordinară a Asociaţiei Oraşelor din România, cea de-a 23-a ediţie, eveniment care va avea loc în perioada 3-9 septembrie la Hotelul Palas din staţiunea Mamaia.  

Edilul-şef se va întâlni aici cu omologii săi din celelalte judeţe, membri ai AOR, pentru a dezbate probleme importante pentru administraţiile locale. De la eveniment nu va lipsi nici preşedintele executiv al AOR, Ionel Chiriţă. De asemenea, va fi organizat şi un curs pentru managementul instituţiilor publice. Printre aspectele care vor fi discutate în cadrul adunării se numără: „Codul Administrativ”, „Codul Finaţelor Publice Locale” şi „Legea 94/1992 privind organizarea Curţii de Conturi”. Primarii şi reprezentanţii oraşelor mici şi mijlocii vor putea să-şi exprime opiniile în legătură cu aceste proiecte foarte importante pentru viitorul României. „În urma acestor dezbateri, trebuie să luăm  hotărâri importante şi să iniţiem modificări legislative. Asociația Orașelor din România nu are dreptul de a iniţia legi, dar este partener vital de dialog în relația cu ministerele. Normal, nicio lege din România nu trebuie iniţiată fără avizul asociațiilor consultative (Asociaţia Oraşelor din România, Asociaţia Muncipiilor din România, Asociaţia Comunelor şi Asociaţia Consiliilor Judeţene- n.r.)”, a spus Mădălin Teodosescu. Până ieri, confirmaseră participarea la eveniment nu mai puţin de 62 de primari şi reprezentanţi ai administraţiilor locale din oraşele mici şi mijlocii. AOR este este o organizaţie non-guvernamentală, apolitică, reprezentând interesele celor 217 localităţi urbane mici. Încă de la înfiinţarea sa, în urmă cu 17 ani, Asociaţia Oraşelor din România şi-a fixat drept scop să ia parte la stabilirea agendei legislative a administraţiei publice centrale și este acum unul dintre cei mai importanți parteneri de dialog cu ministerele.

Ilie Bîzoi