Calvarul de pe Podul Olt a luat sfârșit

0
1082

Circulaţia pe Podul Olt din Slatina, unde, timp de o lună, au fost restricţii de circulație, a fost reluată pe ambele sensuri de mers, marți-22 august, în jurul orelor 13:00.

Traficul de coșmar pe care l-au avut de îndurat șoferii care au tranzitat Podul Olt a luat sfârșit. Șoferii nu vor mai fi nevoiți să stea zeci de minute la cozi infernale sau să ocolească acest drum, căci, lucrările de reparație au fost finalizate. Rezultatul nu este unul pe care oamenii îl așteptau, însă mulți se bucură că a fost reluată circulația pe ambele sensuri. Cei mai afectați de această situație au fost se pare cei care erau nevoiți să parcurgă acest traseu zilnic. „Locuiesc în Balș și lucrez la o fabrică din Slatina. De aproximativ o lună de zile nu mai știu ce este acela program. Lucrez în schimburi, însă, la orice oră veneam sau plecam aveam de așteptat în coloană și căteva zeci de minute bune. Nu mă așteptam să fie executate lucrări capitale, însă, toți șoferii așteptau ca circulația să se desfășoare pe ambele sensuri. Este infernal să fie dependent de mașină și să stai la astfel de cozi. Am mers și pe rutile ocolitoare, însă, se ocolește destul de mult, iar despre starea drumului nu mai vorbesc… este groaznică.  Nici la Podul Olt nu s-a făcut mare lucru, deși a fost închis circulației pe un sens de mers atâta timp”, ne-a spus Adrian T., un bălșean pe care această restricție de circulație l-a afectat foarte mult.

Podul, care are o lungime de aproape o jumătate de kilometru, a fost închis timp de o lună, iar până acum circulaţia s-a desfăşurat pe o singură bandă, cu semafoare, coloanele în ambele sensuri fiind destul de mari. Circulaţia rutieră s-a desfăşurat pe un singur sens pentru executarea unor lucrări de reparaţie a unui crater care a apărut în placa de beton a podului, încă din luna iulie a anului trecut. Podul peste Olt de la Slatina are elemente de structură construite în 1932 şi are nevoie însă de reparaţii capitale.