Firma care a măcelărit copacii din Corabia, amendată

2
570

Ca urmare a materialelor apărute atât în presa locală, cât și în presa națională, precum și a sesizărilor primite din partea cetățenilor privind vătămarea arborilor din orașul Corabia, Comisariatul Județean Olt al Gărzii Naționale de Mediu a sancționat  firmei care a executat aceste „lucrări.

„S-a constatat că majoritatea arborilor din speciile tei și dud existenți pe aliniamentele străzii erau afectați de lucrările în curs de execuție. Arborii au fost vătămați  în diferite proporții, de la tăierea unor ramuri și afectarea trunchiului, până la tăierea unor rădăcini ieșite la suprafața solului. Un singur arbore a fost tăiat complet, părți ale acestuia găsindu-se pe partea carosabilă a străzii propusă pentru reabilitare. Confirm clasării Notificării nr. 475/18.01.2016, proiecul nu se supune procedurilor de evaluare asupra mediului și de evaluare adecvată. APM Olt a stabilit condiția: «schimbarea destinației terenurilor amenajate ca spații verzi sau prevăzute ca atare la documentele de urbanism, reducerea suprafețelor acestora ori strămutarea lor este interzisă, indiferent de regimul juridic al acestora». Pentru protecția și conservarea spațiilor verzi, persoanele fizice și juridice au obligația să nu producă tăieri neautorizate sau vătămțri ale arborilor și arbuștilor existenți pe spațiile verzi potrivit comisarului șef Gheorghe Neacșa, din cadrul Gărzii de Mediu Olt.

Pentru încălcarea prevederilor legii, firma a fost sancționată cu amendă de 2.500 de lei. „Pentru nerespectarea acestor dispoziții legale, societatea comercială care executa lucrările de reabilitare și modernizare a străzii Cuza- Vodă a fost sancționată cu amendă în valoare de 2.500 lei”, au mai spus acesta.

De asemenea, societății comerciale I s-au impus și anumite măsuri: interzicerea executării de lucrări  care să conducă la vătămarea sau tăierea arborilor existenți pe aliniamentele străzii Cuza-Vodă din localitatea Corabia și evaluarea vătămării arborilor de pe aliniamentele străzii Cuza-Vodă, cauzată de lucrările de reabilitare și modernizare, aflate în curs de execuție la data controlului, cu privire la siguranța persoanelor care pot fi afectate de ruperile și desprinderile arborilor și elementelor acestora, precum și în ceea ce privește starea de sănătate a arborilor.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here