S.C Hidroserv Slatina, implicată într-un dosar de trafic de influenţă

0
848
EX01130

Numele SC Hidroserv Slatina a fost vehiculat recent într-un dosar de trafic de influenţă, instrumentat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

În urmă cu câteva zile procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Neculai Catană, fost şef de laborator la Urmărirea Comportării Construcțiilor Hidrotehnice din cadrul S.C. Hidroelectrica Sucursala Bistrița S.A. și în prezent inginer la aceeași societate, pentru trafic de influență , după ce ar fi „aranjat” subcontractarea unor lucrări publice către propria firmă.


Potrivit procurorilor, la începutul anului 2010, inculpatul Catană Neculai, în calitate de șef laborator Urmărirea Comportării Construcțiilor Hidrotehnice, a lăsat să se înțeleagă că are influență pe lângă angajați din cadrul S.C. Hidroelectrica – Sucursala Bistrița S.A., precum și pe lângă angajați din cadrul societăților afiliate S.C. Hidroelectrica S.A. (respectiv S.C. Hidroserv Bistrița S.A. și S.C. Hidroserv Slatina S.A.) și a pretins de la administratorul unei societăți comerciale ca, în schimbul atribuirii unor contracte de mentenanță la obiective hidroenergetice, să fie subcontractate o parte din lucrări către o societate pe care Catană o controla în mod direct. Astfel, în perioada 2010 – 2012  firma respectivă a încheiat un număr de șase contracte cu S.C. Hidroserv Bistrița S.A. și S.C. Hidroserv Slatina S.A., beneficiar final fiind S.C. Hidroelectrica – Sucursala Bistrița S.A., în baza cărora a încasat suma totală de 2.368.784 lei. „Cele șase contracte încheiate au avut ca obiect reabilitări interioare, exterioare și platforme, refacere protecție maluri, defrișări vegetație”, se arată în comunicatul DNA.  La rândul său, societatea respectivă a virat în baza unor contracte către firma pe care inculpatul Catană Neculai o controla în mod direct suma de 2.186.860,69 lei, beneficiul net al acestuia din urmă fiind în cuantum de 987.498 lei. În cauză, a fost dispusă măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpatului. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț, cu propunere de a se menține măsurile preventivă și asiguratorie dispuse în cauză.