Preasfințitul Sebastian, acuzat de homosexualitate

0
27673

Episcopia Slatinei şi Romanaţilor, zguduită de un nou scandal! Preasfințitul Părinte Sebastian Pașcanu, Episcopul Slatinei și Romanaților, este acuzat că a întreținut relații sexuale cu Ciprian Spiridon Câmpineanu – Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

Război total în Biserica Ortodoxă Română! Cel puțin jumătate dintre înalții ierarhi din cadrul Sf. Sinod sunt homosexuali, pedofili, simoniaci, foști informatori ai Securității, vinovați de alte fapte imorale sau penale, incompatibile cu canoanele și regulamentele Bisericii Ortodoxe Române. Pe această listă se află și Sebastian Pașcanu, episcop al  Episcopiei Slatinei și Romanaților.

 

Din anul 2008 de când şi-a început activitatea, Episcopia Slatinei şi Romanaţilor nu a fost scutită deloc de scandaluri. În cei câţiva ani de existenţă, eparhia din judeţul Olt a avut parte de câteva episoade care au cutremurat întreaga țară. Totul a început din anul 2009, când un preot din Olt, Marinel Vâşcu, s-a aruncat în fața trenului, spunând că se omoară din cauza tiraniei şi dictaturii prin care Sebastian Pașcanu se conduce eparhia.  Un an mai târziu, de la mănăstirea Brâncoveni, din cadrul Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor, au plecat zeci de măicuţe, conduse de preotul slujitor şi duhovnic Nichita Paşcanu, lăsând în urmă nu doar Episcopia Slatinei, ci şi ortodoxia română. Mulți preoți din Olt au început încă de pe atunci să spună că se tem de măsura cu care Sebastian îi amenința: caterisirea.  Însă acum, cel trecut pe lista de caterisire este chiar el însuși, Episcopul Sebastian Pașcanu, fiind acuzat că a întreținut relații sexuale cu Ciprian Spiridon Câmpineanu – Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

Am încercat să luăm un punct de vedere personal al conducătorului Bisericii ortodoxe din judeţul Olt, dar nu am reuşit. Nimeni din cadrul Episcopiei Slatinei și Romanaților nu a dorit să comenteze pe marginea acestui subiect.

Sebastian Pașcanu s-a născut la 5 noiembrie 1966, în oraşul Moreni, jud. Dâmboviţa. În martie 2008 – a fost ales Episcop al noii înfiinţate Episcopii a Slatinei şi Romanaţilor. Începând cu anul 2010, a preluat lucrările de la catedrala episcopală, oficiind sfințirea inaugurală, construind clădirea administrativă și restaurând biserica mică din curte – pe aceasta din urmă amenajându-o ca locaș de slujire pentru comunitatea de persoane cu deficiențe de vorbire și auz. A amenajat și dotat biserica „Sf. Ioan Gură de Aur” ca paraclis episcopal pentru tineret, a restaurat „Casa Brâncoveanu”, a extins și reamenajat spațiul magazinului bisericesc, a finalizat construirea, a extins și amenajat „Casa Lazăr” din Cimitirul nou Clocociov – toate în Slatina. În calitate de episcop al Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor, a iniţiat şi organizat activitatea Centrului Eparhial, cu toate sectoarele necesare bunei funcţionări, a reorganizat protoieriile și a dinamizat viața mănăstirilor şi a parohiilor din subordine. A amenajat și extins sediul administrativ, a restaurat reşedinţa chiriarhală, cu parcul aferent, și a reamenajat paraclisul episcopal „Sf. Treime”. În scaunul vlădicesc de la Slatina, PS Părinte Sebastian a ­realizat numeroase proiecte edilitare. Cea mai importantă realizare este construcţia Catedralei Episcopale „Înălţarea Domnului”.

Sebastian Pașcanu a coordonat de-a lungul timpului numeroase proiecte administrative, îmbogăţind viaţa Bisericii Ortodoxe cu noi locaşuri de închinare, aşezăminte social-filantropice şi culturale. A iniţiat ­construcţia şi a ridicat împreună cu preotul paroh, în satul unde a copilărit, o biserică, Satul Minieri neavând niciodată locaş de cult. În calitate de exarh şi apoi episcop, s-a implicat în construirea Mănăstirii Christiana din Bucureşti, sprijinind în mare măsură lucrările la cele două biserici şi la chilii, precum şi la amenajarea Căminului de bătrâne de acolo. În calitate de Episcop-vicar a coordonat la Cancelaria eparhială, timp de şapte ani, problemele privind activitatea sectoarelor: secretariat eparhial, administrativ bisericesc, economic, monumente şi construcţii bisericeşti, inspectorat eparhial, administrativ gospodăresc, precum şi Fabrica de lumânări, Magazinul bisericesc, Gospodăriile Sfintei Arhiepiscopii, Cantina studenţească, Căminul studenţesc şi Căminul preoţesc, ocupându-se direct şi de lucrările de restaurare şi modernizare a celor mai multe dintre locaţiile acestora.

Totodată, a participat la numeroase simpozioane şi activităţi ştiinţifice din ţară şi din străinătate. În semn de apreciere a activităţii susţinute, Preşedinţia României i-a conferit, în februarie 2004, Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Comandor.

Gazeta Oltului vă prezintă LISTA CU ÎNALȚI  IERARHI din cadrul  SF. SINOD  despre care, potrivit rezistenta.ro, există în prezent indicii sau se afirmă că ar fi homosexuali, simoniaci, pedofili, foști informatori ai Securității, vinovați de alte fapte imorale și/ sau penale, incompatibile cu canoanele și regulamentele B.O.R., nevrednici de a primi sau de a exercita arhieria. În această listă apar și înalți ierarhi decedați, ceea ce dovedește că, în Sf. Sinod al B.O.R., nevrednicia nu este o excepție, ci un fenomen.

Ambrozie Meleacă – episcop al episcopiei Giurgiului, nu este absolvent de Seminar Teologic. În anul 2006, când a fost întronizat ca episcop, a cumpărat o casă, necesară pentru sediul Episcopal (a costat cca 750.000 dolari/ mărci), la care, ulterior, a renunțat și și-a mutat reședința la Florești (Stoenești).

Andrei Andreicuț – (cu numele de mirean Ioan Andreicuț) – mitropolit al Mitropoliei Clujului (martie 2011), fost informator al Securității, racolat pentru posibilitățile sale de a „penetra în intimitatea elementelor fost greco-catoliceˮ. Ca informator a urmărit o călugăriță greco-catolică clandestină, l-a denunțat pe Octavian Bârlea, superiorul uniților din Germania, pentru apelul său către românii din străinătate etc. Într-o notă informativă din luna august 1985 l-a denunțat pe un preot romano-catolic care ținea cursuri de catehizare cu copiii și nepoții unor credincioși. Se recomandă caterisirea acestui individ.

Antonie (Leonida) Plămădeală –  (născut la 17 noiembrie 1926 – decedat la 29 august 2005) – fost înalt ierarh al Bisericii Ortodoxe Române, mitropolit ortodox al Ardealului (1982-2005), membru de onoare al Academiei Române, fost deținut politic, devenit colaborator al Securității. Se recomandă  condamnarea memoriei sale.

Calinic Argatul – Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului (homosexual; în 2007, a fost deconspirat de C.N.S.A.S. ca fiind colaborator al Securității, încă de pe când era ghid la mănăstirea Căldărușani, dar peste un an a fost reabilitat printr-o decizie definitivă Curții de Apel București). S-a remarcat și a promovat prin lingușeli și mese organizate pentru demnitarii și securiștii care veneau la mănăstirea Sinaia. În raporturile cu semenii săi, mai ales cu preoții, are o plăcere deosebită de a lovi și a bate, expresie a unor reprimate deviații comportamentale. Îi place compania tinerilor masculi sub 20 de ani. Se recomandă caterisirea individului.

Calinic Dumitriu Botoșăneanul – Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor (acuzat că întreține relații sexuale cu femei).

Casian Crăciun – Arhiepiscop al Dunării de Jos (homosexual, informator al Securității, bate preoții în altar).A fost ucenic al Mitropolitului Antonie Plămădeală, încă din vremea când acesta era Episcop de Buzău. Vizitator al casei unui preot de la mănăstirea Țigănești, unde se spune că aveau loc adevărate dezmățuri sexuale. În prezent, PF Daniel intenționează retragerea și înlocuirea lui Casian Crăciun. Se recomandă caterisirea acestui individ.

Arhimandrit Ioan Justinian Cârstoiu- prof. la Facultatea de Teologie din București, a fost văzut de nenumărate ori în compania lui Dimitrie Bica alias episcopul (necanonic) Avondios, care, în anul 2002, într-o emisiune televizată, e recunoscut că este homosexual. Una dintre preocupările sale de bază a fost persecutarea martirei Veronica de la mănăstirea Vladimirești, fondatoarea numitei mănăstiri, maica vizionară prigonită de regimul comunist pentru convingerile sale religioase.

Ciprian Spiridon Câmpineanu – Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei, vlăstar al mănăstirii de homosexuali de la Crasna (homosexual, implicat în numeroase scandaluri). În prezent, Patriarhul Daniel intenționează retragerea și înlocuirea lui Ciprian Câmpineanu. Se recomandă caterisirea acestui individ.

Corneliu Onilă – episcop al Hușilor (homosexual), implicat în cel mai recent scandal de homosexualitate din cadrul Sf. Sinod al B.O.R. În prezent, Patriarhul Daniel intenționează retragerea și înlocuirea lui Corneliu Onilă. Se recomandă caterisirea acestui individ.

Daniel Ciobotea – (cu numele de mirean Dan Ilie Ciobotea) – Patriarh al B.O.R. (bănuit de homosexualitate, mare consumator de whisky, fumător de trabuc, bănuit că este ofițer S.I.E. cu gradul de general, mason de grad 33, protejat de frații de/ cu șorțuleț; are o fată, căsătorită cu băiatul lui Laurențiu Strezea – Mitropolitul Ardealului. B.O.R. și Daniel au fost vehement criticați ca urmare a reacției întârziate și violente în cazul tragediei din clubul „Colectivˮ. Se recomandă caterisirea acestui individ.

Epifanie Norocel (născut la 14 decembrie 1932 – decedat la 7 ianuarie 2013) – fost Episcop de Buzău (informator al Securității, acuzat de adulter, fiind tatăl unui copil ilegitim, conceput cu soția unui preot). Meschin, bețiv, imoral, curvar, sadic cu preoții, cu tendințe maniacale de dictator, a fost alungat din scaun de preoții Eparhiei Buzău. În anul 1975 a întreținut relații sexuale cu soția unui preot, femeia rămânând însărcinată cu el. Copilul născut din această relație are acum aproape  42 de ani, dar nu a fost recunoscut de Epifanie. Se recomandă condamnarea memoriei sale, precum și ștergerea sa din catalogul ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române.

Galaction Stângă – Episcop al Alexandriei şi Teleormanului (iubire mare cu un anume Serafim, diacon, șofer și consilier, și cu Sebastian – starețul de la mânăstirea Pantocrator, jud. Teleorman). Se recomandă caterisirea acestui individ.

Gherasim Cristea (14 noiembrie 1914 – 9 aprilie 2014 ) – a fost un cleric ortodox român, care, vreme de 30 de ani, a îndeplinit funcția de Episcop titular al Eparhiei Râmnicului și Argeșului. Se recomandă condamnarea memoriei sale, precum și ștergerea sa din catalogul ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române.

Gurie Gorjeanul – Episcopul Devei și Hunedoarei, caracterizat ca „O mare Doamnă în viațăˮ!

Ieronim Crețu – Vicar Patriarhal, a fost caterisit de Sinodul Patriarhiei Ierusalimului (09 mai 2011), reprimit de B.O.R. și hirotonit Episcop Vicar Patriarhal (29 mai 2014). A fost implicat într-un mare scandal (2005/ 2006) cu calendare false și lumânări. Se recomandă caterisirea acestui individ.

Ioachim Giosanu – Arhiepiscopul Romanului și Bacăului (bănuit de homosexualitate, batjocorește preoții și canoanele B.O.R., la beție se laudă că are un castel în Franța, unde a și fost cleric și superior al unei mănăstiri ortodoxe). Se recomandă caterisirea acestui individ.

Iosif Pop – Arhiepiscop și Mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale – în curs de evaluare.

Irineu Pop – Arhiepiscop al Alba Iuliei (în curs de evaluare).

Iustin Hodea Sighețeanul – Episcop al Maramureșului și Sătmarului (homosexual, în facultate era alintat „Fetițaˮ). Se recomandă caterisirea acestui individ.

Lucian Mic  – Episcop al Caransebeșului, fost stareț al mănăstirii Miron, ctitorită de Patriarhul Miron Cristea, primul patriarh al B.O.R. Încă de atunci este cunoscută iubirea lui Lucian cu părintele consilier Costică, zis „Chiorulˮ. Se recomandă caterisirea acestui individ.

Macarie Drăgoi (născut cu numele Marius Dan Drăgoi) – Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord (sediul la Stockholm) – în curs de evaluare.

Mihail Filimon – Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române din Australia și Noua Zeelandă (homosexual, implicat în acte de pedofilie), fost ucenic al Arhiepiscopului Calinic Argatul. Se recomandă caterisirea acestui individ.

Nestor Vornicescu (1 octombrie 1927 – 17 mai 2000) – Mitropolit al Olteniei (de la 23 aprilie 1978), membru de onoare (1992) al Academiei Române. Este de notorietate relația homosexuală dintre activul Nestor Vornicescu și pasivul Vincențiu Grifoni – episcop al Sloboziei și Călărașilor, poreclit și „Madam Vornicescuˮ.Se recomandă condamnarea memoriei sale, precum și ștergerea sa din catalogul ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române.

Nifon Mihăiță– Arhiepiscop al Târgoviștei (homosexual și informator al Securității; a semnat note informative despre Ion Rațiu și Regele Mihai).A fost racolat ca informator al Securității încă din timpul studiilor universitare, după care a primit diferite misiuni în străinătate, printre care și cea de preot misionar la românii din Canada.A fost expulzat din Canada, după ce a fost dovedit că era omul Securității. Din anul 1986 este Episcop Vicar Patriarhal, Secretar al Sfântului Sinod, Relații externe bisericești timp de opt ani. În urma aventurilor sale a fost supranumit și „Madam Panăˮ, după numele unuia dintre amanții săi (preot). Se recomandă caterisirea acestui individ.

Paisie Lugojanul–  (nume real: Ioan Gheorghe) – Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, bănuit de homosexualitate, implicat într-un scandal uriaș cu fonduri europene.

Petroniu Florea Sălăjeanul – Episcop al Sălajului. Implicat în numeroase scandaluri cu preoții din subordine, utilizarea de fonduri financiare colectate de la credincioși în alte scopuri decât cele inițial angajate în fața acestora.

Pimen Zainea -(născut cu numele Vasile Zainea) – Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor (informator al Securității, acuzat de poliție politică, acuzat de relații sexuale cu femei). Se recomandă caterisirea acestui individ.

Sebastian Pașcanu – Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Slatinei și Romanaților (fostul iubit al lui Ciprian Spiridon Câmpineanu – Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei).

A fost apreciat pentru vocea sa, asemănătoare cu cea a Irinei Loghin, la diferite sindrofii duhovnicești ale înalților prelați. Studiile de doctorat le-a urmat în Grecia, alături de Ciprian al Buzăului cu care, poate nu întâmplător, era coleg de cameră! Se recomandă caterisirea acestui individ.

Serafim Joantă – Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord. După absolvirea liceului a urmat (1970-1974) studii  teologice la Institutul Teologic din Sibiu. Mai inainte trecuse printr-un institut  de învățământ superior tehnic, de unde s-a retras din motive legate de viața sa personală. Înainte de înscrierea la studiile telogice, Joantă a fost internat la Spitalul de Neuropsihiatrie din Brașov, unde i s-a diagnosticat o formă gravă de schizofrenie și labilitate psihică, care se manifestau mai ales în timpul Sfintei Liturghii, când făcea spume la colțurile gurii și crize… mistice. Se recomanda depunerea din treaptă a acestui individ.

Sofronie Drincec – (cu numele de mirean Radu Ștefan Drincec) – Episcopul Oradiei și Bihorului (homosexual, simoniac, implicat în numeroase scandaluri și alte fapte grave, conform presei locale. Se recomandă caterisirea acestui individ.

Teoctist Arăpașu – (cu numele de mirean Toader Arăpașu, născut la 7 februarie 1915, Tocileni, județul Botoșani, decedat la 30 iulie 2007, București – vezi aici) – fost Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române între anii 1986-2007, considerat „(…) omul de curte al Ceaușeștilor, cu deosebire al ei, care semnase fără crâcnire demolarea tuturor bisericilor existente la vedere (…).ˮ Conform unui raport al Securității din 1949, nevrednicul Patriarh Teoctist practica homosexualitatea  încă de pe când era elev al Seminarului Teologic Monahal de la Mănăstirea Cernica. Pentru acest motiv, serviciile secrete recomandau racolarea și promovarea sa în funcții superioare, întrucât, fiind pătat, imoral și corupt, putea fi șantajat și manevrat. După anul 1948 a devenit un colaborator al regimului comunist ateu, calitate în care îl spiona pe Patriarhul Justinian Marina al cărui Episcop Vicar fusese impus. Ca rector al Institutului Teologic Universitar din București a corupt mulți tineri. Se recomandă condamnarea memoriei sale, precum și ștergerea sa din catalogul ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române.

Teodosie Petrescu– (născut Porcu Macedon) – Arhiepiscop al Tomisului, poreclit „Șpagoveanuˮ, este homosexual, acuzat de relații cu minori, simoniac, informator al Securității, implicat în politica de susținere a P.S.D., aflat sub control judiciar din octombrie 2016, inculpat pentru fraudarea de fonduri europene în cazul fermei Nazarcea, jud. Constanța). Este cunoscut ca fiind homosexual încă de pe băncile Seminarului, având înclinații perverse către tineri sub 18 ani, ceea ce Codul Penal român definește ca fiind corupere de minori cu certe conotații pedofile.

Se impune urgent și ferm judecarea sa canonică și penală, caterisirea și ștergerea numelui său din evidențele cu ierarhi ai B.O.R. La data prezentei, Patriarhul Daniel intenționează retragerea și înlocuirea inculpatului Teodosie.

Teofan Savu Sinaitul – (născut cu numele Dumitru Savu) – mitropolit al Moldovei (homosexual și informator al Securității. Se spune că tatăl său are fișă de bolnav psihic.

Imediat după absolvirea Facultății a devenit călugăr la mănăstirea Crasna, loc infestat de homosexualiate, devenind amant al ieromonahului Nicodim din acea mănăstire. Cercetat pentru homosexualitate, devine informator al Securității, Direcția de Culte a județului Prahova. Este considerat nul ca intelect și pregătire teologică. Se recomandă caterisirea acestui individ.

Varlaam Ploieșteanul – (fost Vasile Merticariu) – fost preot Vicar la Mitrropolia Moldovei, în timpul când Mitropolit era Daniel, în prezent este Episcop Vicar Patriarhal (bețiv notoriu). Se recomandă depunerea din treaptă.

Varsanufie Gogescu – Arhiepiscopul Râmnicului Vâlcea (bisexual).Are un copil și este acuzat de practici oculte.Se recomandă caterisirea individului.

Vincențiu Grifoni – poreclit „Păpușa ucigașăˮ, se pare din cauza faptului că și-a dat semnătura pentru ca Teoctist să fie operat de doua oară, fapt care s-a dovedit a-i fi fatal! (vezi articolul „Adevărul despre Moartea Patriarhului. Cea mai completă anchetă din presa română asupra morții Patriarhului Teoctistˮ, vezi aici) – fost Episcop Vicar Patriarhal și Secretar și al Sf. Sinod al B.O.R., în prezent este Episcop al Sloboziei și Călărașilor, urmare a alegerii sale de către Sf. Sinod, în ședința din data de 18 iunie 2009. Este cunoscut ca isteric și alcoolic. A devenit informator al Securității pe durata studiilor universitare. Un timp a fost monarhist. Se recomandă caterisirea acestui individ.