Incendiu puternic în comuna Schitu

0
445

Pompierii Detașamentului Slatina au intervenit în după amiaza zilei de sâmbătă, 29 iulie, în comuna Schitu, sat Lisa, pentru stingerea unui incendiu puternic izbucnit la mai multe anexe gospodărești.

La fața locului s-au deplasat 11 pompieri, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta violent, cu flacără și degajări mari de fum, la un garaj, o bucătărie și la mai multe anexe situate în două gospodării. Pompierii au acționat mai bine de o oră și jumătate pentru limitarea propagării incendiului și lichidarea acestuia.

Soția proprietarului gospodăriei în care a izbucnit incendiul, în vârstă de 55 de ani, a suferit un atac de panică și a fost asistată de echipajul SMURD, la locul intervenției.

Potrivit pompierilor olteni, au ars un garaj, o bucătărie, cinci anexe și bunurile aflate în acestea (electronice, electrocasnice, textile, cereale, material lemnos, tocărie), la gospodăria de unde s-a produs inițial incendiu și o anexă, vegetație uscată și 15 pomi fructiferi, la gospodăria vecină.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui arzător pe gaz lăsat nesupravegheat.