Darius Vâlcov a fost pus sub acuzare într-un nou dosar

4
445

Fostul ministru al Finanţelor Darius Bogdan Vâlcov a fost pus sub acuzare într-un nou dosar. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt îl acuză pe fostul primar al Slatinei și ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov de instigare la dare și luare de mită. Așadar fostul ministru s-a procopsit cu cel de-al treilea dosar de corupţie al lui Vâlcov care ajunge să fie judecat.  

Anchetatorii susţinând că acesta a constituit trei societăţi comerciale, SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL, SC CONTIS COMPANY SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii, ce acţionau ca un tot unitar.

„Întrucât nu răspundeau exigenţelor profesionale, având repercusiuni pe plan financiar, inculpatul VDB a decis să coopteze în cadrul uneia dintre acestea, un funcţionar de la OCPI Olt care să verifice, în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL – având ca activitate, cadastru- astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI. În acest scop, inculpatul a exercitat activităţi de determinare mediată, în urma cărora alte două persoane, angajate ale societăţii controlate de acesta, i-au dat funcţionarului din cadrul OCPI, suma de 1.000 lei lunar, în perioada ianuarie 2012-martie 2015, bani necuveniţi, care nu erau evidenţiaţi în actele contabile, întrucât funcţionarul OCPI nu era angajat al societăţii comerciale, iar în cadrul atribuţiunilor sale de serviciu aviza şi documentaţia întocmită de către angajaţii SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Despre fostul ministru, procurorii au reţinut că a iniţiat constituirea unui număr de trei societăţi care acţionau ca un tot unitar, respectiv SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL, SC CONTIS COMPANY SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii.

Cum va scăpa basma curată și de această dată, rămâne de văzut. Cert este că magistrații au mai tot timpul de lucru atunci când vine vorba de Darius Vâlcov și echipa sa de… pulifrici.

4 COMENTARII

  1. Ticălosul asta un caracter jegos sa folosit de funcția publică sa corupă și fure legalitatea și bunul simt.Capul anchilozat cred că îl împinge spre derapaje.Paradoxul este că alți îl cheamă la funcția publică și îi împinge curu la puterea cărții.Imi place asta ce bine e ar zice Pomohaci.

  2. Dar sa i se confisce si averea a lui si a lui Prina care au fost mana in mana dar si a lui Ghenciu care invarte averile furate de Valcov.Are dreptate dl Tanasescu e un fel de Pomohaci al politicii romanesti.Sa nu-l mai laude Stanescu si Dragnea ca se vor duce impreuna unde le e locul.La cei multi pune cate 50-100 lei la salariu si pensii iar la politicieni cate 10000 lei.Unde este dreptatea pe care ei o propovaduiesc.

  3. Sa va ia dracu si mama dracului cu comentariile voastre jegoase si mincinoase. Darius nu a furat niciodata nimic. A folosit banii pentru a va scoate pe voi din cacat, tutele dracului. Sa aveti parcuri, esplanada, blocuri anvelopate, etc. Sub conducerea lui Slatina arata destul de bine, pacat ca este locuita de JAVRE ca voi, care nu recunosc scoaterea din mocirla a fostului sat SLATINA. Toate astea s-au facut cu bani, nu gratis. BLESTEM SA CADA ASUPRA CELOR CARE IL ACUZA PE NEDREPT.

  4. Darius Ica are fundul fara frica vede de la gură în fata ,sfâșie că suinul nu poate fura de la privat și fura de la buget.El e strategul mârșăviilor financiare psd-iste.A jurat sa se răzbune cu legea pe destinele norocoase ale oamenilor integri.A trecut și pe la spitalul de nebuni.Ca si măzăriche daca nu făcea ceva frumos nu putea fura duios.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here