Viceprimar din Olt demis

0
1326

Lucrurile merg tot mai prost în Primăria Izvoarele. După mai multe probleme care vizau încălcarea legii, edilul a trecut și la o serie de presiuni la adresa personalului din primărie.  Dacă secretarul instituției era amenințat și obligat să nu respecte anumite articole ale legii, viceprimarul comunei, Șocherel Eugeniu Florentin,  a intrat și el în vizorul primarului care a făcut tot ce i-a stat în putință să-l înlăture din funcție.

Comuna Izvoarele pare să fie blestemată. De la alegerile locale de anul trecut și până în prezent nu s-a întâmplat nimic pe raza localității, sau mai bine zis, nimic bun. În schimb, dacă vorbim despre evenimente neplăcute, acestea au avut loc din plin. Evenimentele neplăcute petrecute la nivel de primărie i-au plasat pe cei de la Izvoarele în topul evenimentelor cu rating. Ediul comunei Izvoarele, Florian Constantin, a reușit să bulverseze o întreagă primărie. Ultima faptă petrecută în cadrul administrației publice locale a fost demiterea din funcție a viceprimarului. Acesta a rămas fără sprijin politic și implicit fără funcția de viceprimar al localității.

Contactat telefonic pentru mai multe informații, edilul comunei Izvoarele, Florian Constantin, a recunoscut că în prezent primăria funcționează fără viceprimar însă nu a vrut să comenteze prea multe pe marginea acestui subiect. Acesta a garantat însă, că în cel mai scurt timp, Consiliul Local se va întruni pentru a numi un nou viceprimar.

Cum se va finaliza această poveste și cine va mai avea de suferit de pe urma faptelor edilului rămâne de văzut. Cert este că, numai despre o echipă nu se poate vorbi în cadrul primăriei. Toți sunt afectați de această situație care pare fără rezolvare și contravine bunului mers al lucrurilor din cadrul administrației publice locale. Nici locuitorii nu mai au se pare încredere în omul căruia i-au acordat votul la alegerile locale din iunie 2016.

Un edil plin de probleme

Florian Constantin își continuă în prezent activitatea în cadrul primăriei, deși a fost reţinut pentru 24 de ore la sfârșitul săptămânii trecute de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, fiind acuzat de abuz în serviciu. La expirarea celor 24 de ore de la mandatul de reținere a edilului procurorul a decis că probele din dosar nu au fost îndeajuns de bune să poată convinge magistraţii de necesitatea luării măsurii arestului preventiv în acest caz. În acest context edilul a putut pleca acasă sub control judiciar. Măsura controlului judiciar a fost dispusă pentru o perioadă de 60 de zile. Potrivit informațiilor transmise de procurorii Parchetului Slatina, începând cu octombrie 2016, primarul a început să o ameninţe pe secretara Primăriei Izvoarele, Mihaela-Aurelia Zorlescu, în încercarea de a o determina să vizeze unele documente de plată care nu respectau legislația în vigoare.

Aceasta nu a fost însă prima abatere a edilului. La începutul lunii iunie, primarul comunei Izvoarele a fost achitat de Judecătoria Slatina, într-un dosar în care era acuzat de abuz în serviciu, magistraţii constatând că fapta nu este prevăzută de legea penală. Trimis în judecată în acelaşi dosar, a fost achitat şi omul de afaceri Sorin Păduraru, acuzat de complicitate la abuz în serviciu. În acest dosar, chiar reprezentantul Parchetului Slatina a cerut judecătorului achitarea inculpatului. Procurorii îl acuzau pe Florian Constantin că, în anul 2013, a angajat patrimonial comuna Izvoarele, printr-un contract de împrumut, ce a fost încheiat cu încălcarea dispoziţiilor Legii 273/2006 privind finanţele publice locale, referitoare la condiţiile de contractare a împrumuturilor interne, pentru realizarea de investiţii publice de interes local. Prin activitatea desfăşurată, inculpatul a obţinut nelegal fonduri pentru finanţarea lucrării de construcţii vizând Proiectul „Campus Şcolar la Şcoala de Arte şi Meserii Izvoarele, jud. Olt”, prejudiciul adus comunei Izvoarele ridicându-se la 216.002 lei. Banii au venit se pare de la omul de afaceri Sorin Păduraru, a cărui firmă obţinuse executarea lucrării de investiţii.