Weekend plin de accidente rutiere! Bilanțul este tragic!

0
781

Weekend îndoliat și plin de evenimente rutiere pe șoselele din județul Olt. O persoană și-au pierdut viața, iar alte șapte au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Sâmbătă seară pe DN 65 în zona Pădurea Saru a avut loc un nou accident rutier. În eveniment fiind implicate două autoturisme în care se aflau nu mai puţin de opt persoane, dintre care două au ajuns cu răni la spital.

„Pompierii SMURD de la Garda Balş şi două echipaje de la Serviciul de Ambulanţă au intervenit, sâmbătă, la un accident rutier produs în zona Pădurea Saru. În accident au fost implicate două autoturisme în care se aflau opt persoane. Echipajul SMURD a transportat la Spitalul Balş un bărbat în vârstă de 24 de ani, cu excoriaţii la faţă şi la membrele inferioare. Cea de-a doua victimă, o femeie de 30 de ani, cu traumatism cranio-cerebral, a fost transportată de un echipaj de la Ambulanţă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Slatina”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsășteanu.

Un al accident produs de această dată sâmbătă după amiază a avut loc în zona comunei Fărcașele. Paramedicii SMURD din cadrul Gărzii Stoeneşti şi un echipaj de la Ambulanţa Olt au intervenit la faţa locului, atât şoferul de 19 ani, cât şi un copil de 7 ani, pasager în maşină, având nevoie de îngrijiri medicale.

„Cei doi răniţi, un minor de şapte ani, cu domiciliul în Bucureşti, şi şoferul, de 19 ani, din comuna Gostavăţu, conştienţi, fără răni sau traumatisme grave au fost transportaţi la Compartimentul Primire Urgenţe al Spitalului Municipal Caracal. Copilul avea o plagă superficială la gamba piciorului drept şi excoriaţii în zona costală şi şoferul un traumatism cranio-cerebral minor”, a declarat plutonierul major Alin Băsăşteanu din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

Un al doilea accident grav a avut loc duminică dimineață. Din nefericire și acesta a fost unul în care pasageri aflați în mașini au avut de suferit de pe urma accidentului.

O persoană a murit şi altele trei au ajuns în stare gravă, cu mai multe traumatisme, la spital, duminică dimineaţă, după ce autoturismul în care se aflau s-a izbit puternic de un cap de pod şi s-a răsturnat, apoi, în afara carosabilului. Accidentul a avut loc pe drumul European 70, aproape de limita dintre Olt şi Dolj, în comuna doljeană Dioşti, localitate ce se află în raionul de intervenție al pompierilor din Olt.

Accidentul a avut loc în jurul orei 07.30, când şoferul, care conducea un autoturism Dacia Logan înmatriculat în Bucureşti în care se aflau cinci persoane, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi maşina a intrat într-un cap de pod, după care s-a răsturnat în afara carosabilului. Două dintre cele cinci persoane au rămas încarcerate în maşină.

„Echipele de intervenţie au găsit autoturismul în afara carosabilului, răsturnat, două victime fiind blocate în autovehicul. Pompierii au acţionat pentru extragerea celor două persoane încarcerate, concomitent fiind acordate şi îngrijirile medicale pentru cele două victime, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsășteanu.

Din nefericire o femeie de 82 de ani a murit în urma groaznicului accident. Aceasta se afla încarcerată în mașină. Poliţiştii au deschis și în acest dosar în vederea ercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.