Slătinenii pot merge cu bicicleta în Bulgaria

0
213

Zeci de persoane vor merge cu bicicleta electrică într-un tur prin România și Bulgaria, în cadrul unui proiect transfrontalier. Inițiativa face parte din proiectul „Rețeaua de biciclete electrice”, finanțat prin Programul INTERREG V A România – Bulgaria și  desfășurat în perioada 02.02.2016 – 01.02.2018. Proiectul are ca obiectiv crearea unei rețele de biciclete electrice în întreaga zonă transfrontalieră în România și Bulgaria, cu scopul de a realiza o mobilitate îmbunătățită a transportului durabil.

Primăria Slatina, colaborator în cadrul acestui proiect, va beneficia de un număr de cinci biciclete electrice, dar și de o stație de încărcare. Slătinenii pasionați de ciclism sunt așteptați joi-13 iulie 2017, începând cu ora 9:00, pe esplanadă, când va avea loc plecarea bicicliștilor.

Aceștia vor călători cu bicicletele electrice pe traseul Calafat – Vidin – Montana – Vrata – Oreahovo – Bechet – Caracal – Slatina – Piatra-Olt – Balș – Craiova – Breasta – Sfârcea – Craiova – Lazu – Cetate – Calafat – Vidin. Participanții nu sunt obligați să pedaleze pe toată durata traseului, organizatorii punând la dispoziție și autocare pentru a asigura transportul. Bicicletele electrice au o autonomie de maxim 70 de kilometri și viteza maximă de deplasare va fi setată la 25 de km/h pentru a limita accidentele.

Potrivit celor din conducerea locală a Primăriei Slatina, la finalul proiectului bicicletele vor rămâne în cadrul primăriei și vor putea fi închiriate pentru deplasarea pe raza municipiului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here