Ultimele zile de înscriere la Festivalul de Teatru și Scurt Metraj pentru Tineret „fesTin” Caracal 2017

0
183

În perioada 20 – 25 iunie 2017, la Caracal se va desfăşura cea de-a IX-a ediţie a Festivalului de Teatru și Scurt Metraj pentru Tineret „fesTin”.   Festivalul se adresează liceenilor din clasele IX – XII din instituţiile de învăţământ normal, vocaţional, precum şi Şcolilor de Arte şi Meserii şi cadrelor didactice care îi îndrumă şi îi încurajează spre simţirile şi manifestările artistice. Confirmarea participării la festival (CV-ul, înregistrările pe suport CD, DVD, afişe, pliante, alte materiale de promovare) se va face până la 1 iunie 2017. Festivalul se  desfăşoară pe două secţiuni: Teatru şi Film de scurt metraj, astfel:  Pentru secţiunea de Teatru:

Fiecare instituţie va prezenta un singur spectacol de minim 25 de minute şi maxim 45  de minute. În concurs pot participa şi  interpreţi  individuali care vor susţine un recital (monolog, colaj versuri sau proză) de maxim 10 minute. Repertoriul este la alegere. Spectacolele vor fi prezentate la Teatrul Naţional Caracal.  Poate fi abordat orice gen aparţinând teatrului. Ideile creativ novatoare, promovate în realizarea spectacolului (text, regie, scenografie, interpretare, coloană sonoră), constituie un avantaj în departajarea trupelor prezente în concurs. Organizatorii fac menţiunea că nu se admit texte gen brigadă artistică sau grup satiric, cuplete, bancuri, trivialităţi. Coloana sonoră a spectacolului să fie înregistrată pe CD. Pentru secţiunea Film de scurt metraj sunt admise scurt metraje cu o durată cuprinsă între 5 – 15 minute (ficţiune, documentar, eseu), în format DVD. Nu va fi apreciată neapărat  performanţa tehnică cât, mai ales,  creativitatea, inventivitatea şi originalitatea. Tema este: Prietenia pe Facebook vs. Realitate. Preselecţia trupelor de teatru, a interpreţilor individuali şi a scurt metrajelor se face : Pentru secţiunea Teatru –  pe baza unei înregistrări (nu neapărat în condiţii de spectacol, poate fi şi un fragment) care va fi trimisă pe suport CD sau prin e-mail; Pentru secţiunea Film de scurt metraj – va fi trimis filmul integral, pe suport DVD sau prin e-mail. Pentru ambele secţiuni vor fi trimise organizatorilor CV-ul trupei de teatru/interpretului individual/realizatorului de film şi datele de contact ale profesorului/regizorului coordonator. Pe lângă CV-ul de înscriere în concurs a spectacolului, interpretului individual sau a filmului de scurt metraj, participanţii sunt rugaţi să trimită afişe, caiete program, orice informaţii despre trupă,  textul jucat/filmul de scurt metraj, motivaţia alegerii textului respectiv, date despre actori-elevi, despre echipa de filmare, fotografii din spectacol.

Juriul concursului trupelor de teatru, interpreţilor individuali şi al concursului de film de scurt metraj va face nominalizări şi va acorda diplome şi premii în bani. Data limită de transmitere a înregistrărilor este 1 iunie 2017.  Persoana de contact: Florin Beciu, adresa de e-mail:  florinb_31@yahoo.com