Știrbu vrea neapărat realizarea proiectului pentru Autostrada Olteniei

Deputatul de Olt, Gigel Ştirbu a prezentat vineri în fața reprezentanților media un bilanț de activitate al celor șase luni de activitate parlamentară. Demnitarul a ținut să puncteze că trebuie să se facă presiune pe actualul Guvern pentru a se putea duce la bun sfârșit proiectele de infrastructură pentru Regiunea Sud Vest Oltenia. Mai exact demararea unor lucrări la o autostradă care să lege orașele Pitești și Craiova. De asemenea, Ştirbu a vorbit și despre proiectul de lege care prevede pensionarea mai devreme cu 2 ani pentru slătinenii care au muncit în zona municipiului reședință de județ, o inițiativă lăudabilă care vine în ajutorul cetățenilor din respectiva zonă. Tot în cadrul conferinței de presă demnitarul a mai vorbit și despre o altă inițiativă de proiect care ar putea veni în ajutorul tinerelor talente din România.

0
272

Gigel Ştirbu a argumentat că în lipsa unei autostrăzi sau a unui drum expres între Craiova şi Piteşti, care să includă eventual şi centuri ocolitoare pentru municipiul Slatina şi oraşul Balş, regiunea „rămâne fără posibilitatea unei dezvoltări predictibile şi eficiente”. ,,De luni, sper că toţi cei 44 de parlamentari din Oltenia vor deveni iniţiatori ai acestui proiect legislativ. Trebuie să punem presiune pe guvern, indiferent cine e la guvernare. În cele cinci guverne care s-au succedat din 2007 până azi s-a discutat despre acest proiect, dar el nu s-a realizat, nu este nicio cupă de pământ excavat. Nu s-a realizat absolut nimic. Şi am ajuns la concluzia că trebuie să punem presiune, din punct de vedere legal, pe guvern, ca cei care vor veni după acest guvern, sau poate chiar acest guvern, să fie obligat prin lege să demareze această investiţie”, a arătat Gigel Ştirbu.

El a adăugat că cinci dintre guvernele din ultimii 10 ani au vorbit fie de o autostradă, fie de un drum expres Craiova – Piteşti, însă cel mult au fost realizate studii de fezabilitate care în prezent nu mai sunt de actualitate. Iniţiativa legislativă prezentată de Gigel Ştirbu vizează aprobarea executării „obiectivului de investiţii Autostrada Craiova – Piteşti, denumită în continuare ‘Autostrada Oltenia'”. Investiţia se propune a se finanţa din fonduri guvernamentale, credite externe sau finanţare europeană, iar traseul autostrăzii va lega Craiova de Piteşti. Coordonarea realizării obiectivului ar urma să revină Ministerului Transporturilor, iar obiectivul ar trebui realizat în patru ani de la intrarea în vigoare a legii. ,,Puţinii investitori care îşi desfăşoară activitatea în această zonă a ţării solicită realizarea acestei investiţii cu maximă urgenţă. Reprezentanţii celui mai important investitor din zonă, Ford, au avut de nenumărate ori intervenţii în favoarea realizării acestei investiţii, arătând faptul că discutăm despre o cale de comunicaţii vitală pentru această zonă şi pentru construcţia de autoturisme din România. (…) Un alt mare investitor din zonă, Pirelli, are o abordare asemănătoare referitoare la lipsa autostrăzii, se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ prezentat de Gigel Ştirbu.

Deputatul de Olt, Gigel Ştirbu a vorbit și despre iniţiativa legislativă în urma căreia slătinenii şi cei care locuiesc pe o rază de opt kilometri, în jurul municipiului, se pot pensiona mai devreme cu doi ani. Un alt punct atins în cadrul conferinței a fost cel cu privire la o altă iniţiativă, Legea Mecenatului, pentru care i-a cerut să fie co-semnatar lui Liviu Dragnea, preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor. Demnitarul oltean a spus că în acest mandat nu va da înapoi din a cere ajutor tuturor colegilor din parlament pentru a avea succes în aceste inițiative.