Deşi se plânge că nu are bani şi mizeria tronează la tot pasul, în DOBROSLOVENI, Primarul TUDORAŞCU VREA… VILELE LUI CEAUŞESCU!

0
1348

Comuna Dobrosloveni este printre cele mai urâte localităţi din judeţul Olt, poate şi pentru faptul că, din maşină sau tren, maldărele de gunoaie sunt aruncate peste tot. Pe marginea drumurilor, apelor, în apropierea pădurilor, pe văi, pe dealuri şi, culmea, LA VEDERE!

Mai nou, primarul localităţii, Gheorghe Tudoraşcu, în mod public, anunţă că vrea, în acest mandat de primar, să facă din Dobrosloveni, un important pol turistic al Oltului. Păduri frumoase, seculare are, cale ferată încă există, drumul naţional important Caracal – Găneasa – Drăgăşani, care leagă Dunărea de Ardeal, încă este bun, vestigii istorice sunt la Romula, cele două cabane ale lui Ceauşescu sunt „cireaşa de pe tort”, pentru a face turism. Credem că americanii de la Deveselu vor face rezervări cu luni de zile înainte, ca să prindă o cameră liberă într-unul din complexele turistice de la Dobrosloveni.

Domnul primar a pus deja ochii pe cele două cabane, care, dintotdeauna, au aparţinut şi au fost în administrarea Inspectoratului Silvic Olt. A făcut şi face tot felul de intervenţii, pe la Slatina, la Bucureşti, ca să-i fie transferate primăriei cele două bijuterii aducătoare de turişti şi de bani. Numai că, din păcate, edilul din Dobrosloveni uită că, înainte de toate trebuie sa-şi verifice bugetul, să-şi consolideze infrastructura, să-şi cureţe mizeria existentă la tot pasul, să atragă investitori şi fonduri europene… ! El nu-şi permite să-şi colecteze, nici la jumătate, taxele şi impozitele, să-şi pună la punct şcolile, grădiniţele, să aibă un sediu de primărie decent (şi nu cu WC în curte!), să-şi achite la zi salariile, ajutoarele sociale şi pe amărâţii de handicapaţi! Dar, în schimb, vrea să pună mâna pe cele 2 cabane ale silvicului, pe care, în mod sigur, nu le poate administra financiar, ceea ce nu trebuie să se întâmple! Dar, probabil, are un alt gând cu ele!

Sincer, este foarte bine că, primarul Gheorghe Tudoraşcu… visează frumos, că vrea turism în zona Caracal. Dacă reuşeşte, prin fonduri europene sau investiţii locale, să dezvoltre investitii în turismul local: bravo, domnule primar! Dar , deocamdată, nu vă hazardaţi în proiecte speculative, utopice şi… laudative! Pentru început rezolvaţi-vă problemele locale stringente, importante şi apoi visaţi… frumos!