Slatina a rămas fără parcarea supraetajată de la spital

Parcarea supraetajată din zona Spitalului Județean de Urgență Slatina va fi transformată în curând în supermarket. Potrivit autorităților locale parcarea a fost cumpărată de o firmă din Craiova.

0
1081

Chiar dacă una dintre problemele cu care se confruntă municipiul nostru în prezent este cea legată de lipsa locurilor de parcare, autorităţile locale nu fac mare lucru pentru a remedia această situaţie. Pacarea supraetajată din aproprierea Spitalului Județean de Urgență Slatina nu a prezentat niciodată interes pentru Primăria Slatina, fapt pentru care aceasta a fost cumpărată de curând de o firmă din Craiova. Potrivit celor din conducerea locală a Primăriei Slatina, aici va exista pe viitor un supermarket. „Această parcare a fost recent vândută unei firme din judeţul Dolj. Pentru noi, parcarea supraetajată din zona spitalului nu a mai reprezentat niciun interes, fapt pentru care nu ne-am înscris nici la licitaţie. Din câte ştim noi, această parcare va fi transformată într-un supermarket”, au declarat cei din conducerea locală a Primăriei Slatina.

Darius Vâlcov a alocat în urmă cu 10 ani nu mai puțin de 40 de miliarde lei vechi pentru construirea acestei parcări care, potrivit proiectului,  avea 130 de locuri de parcare, pe o suprafață de 5.000 metri pătrați. Parcarea supraetajată a fost dată în folosinţă abia în decembrie 2010 și a fost achiziţionată de Imobiliare Consloc de la primărie în schimbul sumei de 42 de miliarde de lei vechi. Între timp Imobiliare Consloc a dat faliment, iar parcarea a stat ani la rând pustie. Parcarea de la spital, scoasă la licitație după falimentarea Imobiliare Consloc a intrat recent în posesia unei firme din Bănie care pune se pare, bazele unui proiect ce vizează înființarea unui supermarket la parter acestei clădiri.

Primăria Slatina intenţiona anul trecut să construiască alte opt parcări subterane în municipiu, cuprinse în programul de investiţii publice pe 2016. Obiectivele urmau să fie amenajate în: zona BCR, Școala 5, zona Centura Basarabilor, str. Toamnei, străzile Crişan- Textilistului, zona Școala 7, zona Primăverii, dar şi o parcare subterană şi supraterană în zona Aleea Muncii. Niciunul dintre aceste proiecte nu a fost însă dus la bun sfârșit. În prezent, Slatina mai are doar o parcare supraetajată, pe Aleea Rozelor, unde, pentru un loc de parcare locuitorii din această zonă plătesc 60 de lei pe lună, respectiv 720 de lei pe an.