Sprijin de la minister pentru APIA

0
212

Pentru buna desfășurare a procesului de depunere a cererilor de plată la nivelul întregii țări, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre DAEA, a dispus măsuri de sprijin din partea Direcțiilor Agricole Județene (DAJ-uri), în vederea asigurării prezenței potențialilor beneficiari la centrele locale/județene ale APIA.

Potrivit reprezentanților APIA Olt ministrul a emis și un ordin în acest sens, în care se arată că directorii executivi ai direcțiilor pentru agricultură județene, precum și personalul din subordine, vor lua toate măsurile ce se impun, în regim de urgență, pentru desfășurarea activităților de consiliere și informare a beneficiarilor, astfel încât toate cererile unice de plată să fie depuse până la data de 15 mai 2017.

În acest sens, specialiștii din cadrul Direcției Agricole Județene comunică în permanență cu fermierii și cu unitățile administrativ teritoriale, fiind repartizați pe localități, iar acolo unde identifică beneficiari care se află în imposibilitatea de a ajunge la centrele APIA, vor pune la dispoziție transport pentru a depune cererile și vor acorda suport tehnic pentru completarea acestora, respectându-se astfel termenul limită de 15 mai 2017. Până în acest moment la centru județean au fost depuse peste 22.480 cereri, pentru o suprafaţă de 110.170,52 hectare. În vederea optimizării timpilor de primire a cererilor pentru Campania 2017 având în vedere termenul limită de 15.05.2017, APIA Olt va desfăşura activitate cu program normal de lucru în zilele 6, 7 mai, respectiv 13, 14 mai 2017.

Cristina Ciocan