Au început pregătirile partidelor pentru alegerile parțiale din județ

0
202

În scurt timp la două primării din Olt vom avea alegeri parțiale după ce edilii au rămas fără mandate din cauza unor probleme de incompatibilitate. Este vorba despre Primăria Osica de Sus și Primăria Sprâncenata. Partidele politice se… bat acum să-și desemneze cei mai buni candidați la alegerile care vor avea loc în data de 11 iunie 2017.

Guvernul a stabilit în data de 11 iunie 2017 organizarea scrutinului local parţial pentru alegerea primarului în 49 de localităţi în care această funcţie a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situaţiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau alte probleme care i-au împiedicat să-și poată duce la bun sfârșit mandatele. Cele două localităţi din judeţul Olt au rămas fără primari, imediat după alegerile din 2016, din cauza unor probleme de incompatibilitate, asta au decis cei de la ANI.
Primarul din Osica de Sus, Cezar Filip, şi-a pierdut mandatul din cauză că are o condamnare definitivă pentru fals material în înscrisuri oficiale, înşelăciune şi uz de fals, fapte săvârşite în perioada în care ocupa funcţia de agent agricol în cadrul primăriei. În ciuda acestui fapt, el a câştigat detaşat alegerile pentru primărie, desfăşurate în luna iunie.
De cealaltă parte, primarul din Sprâncenata, Marin Mihăeşteanu, a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate, în iunie 2013. Potrivit ANI, acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 24 mai 2011 – 7 martie 2012, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de viceprimar al comunei Sprâncenata, cât şi cea de administrator al unei societăţi comerciale. Acum fiecare partid încearcă să se pregătească cum poate mai bine pentru alegerile din 11 iunie. În timp ce la PSD lucrurile sunt puțin mai simplificate cei de la PNL au decis pe mâna cui vor merge doar la Osica de Sus, este vorba de Sabina Roșca. Acesta este profesor la Liceul Teoretic “Ion Gh. Roşca” din localitate. În vârstă de 41 de ani, căsătorit şi cu doi copii, Sabin Roşca provine dintr-o familie de intelectuali, atât părinţii cât şi bunicii săi formând de-a lungul timpului generaţii întregi de copii. În ceea ce privește candidatul de la Sprâncenata liberalii au făcut un sondaj de opinie urmând ca mâine să facă public și numele celui care va fi candidatul pentru aceste alegeri. Revenind la PSD liderii acestui partid au decis ca la acest locale să aibă candidați pe Gheorghe Manicea la Osica de Sus și  pentru Marin Mihăeşteanu pentru Sprîncenata.  Acești candidați au fost desemnați în urma ședinție avute de social democrații olteni în cadrul Comitetuluiu Executiv de la sfârșitul săptămânii trecute. Dacă vorbim despre celelalte partide mai mici aici nu credem că vom avea surprize, poate cei de la ALDE să încerce să pună ceva bețe în roate celor de la PNL, căci fraților mai mari de la PSD nici nu încape îndoială să-i încurce. Celelalte formațiuni politice care abia dacă își mai fac simțită prezentă nici nu credem că se gândesc să se înscrie în această… bătălie electorală. În acest context este clar că vom asista la o bătălie între PSD și PNL.

Cristina Ciocan