Nu mai puțin de șase medici din Olt au fost reclamaţi, la Comisia de Malpraxis din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt, în ultimii cinci ani. Până în prezent trei dintre plângeri au fost infirmate, iar restul sunt în curs de soluționare.
Sunteţi nemulţumit de modul în care v-a tratat un medic? Consideraţi că nu aţi primit tratamentul corespunzator? Dacă vă aflaţi în această situaţie, puteţi depune o reclamaţie la Comisia de Malpraxis din cadrul Direcției de Sănătate Publică Olt. Plângerea se înregistrează dacă există date de identificare. Nume, prenume, locul de muncă ale medicului împotriva căruia se face, precum şi numele, prenumele, adresa şi semnătura pacientului. De precizat faptul că în cazul în care pacienții sau aparținătorii nu sunt mulțumiți de soluția data de Comisia de Malpraxis aceștia se pot îndrepta împotriva medicilor în instanță.
Astfel, în ultimii cinci ani , la nivelul Comisiei de Malpraxis care funcționează în cadrul Direcției de Sănătate Publică Olt au fost depuse de către pacienți sau aparținătorii acestora nu mai puțin de șase plângeri împotriva unor medici. „În ultimii cinci ani au fost adresate șase reclamații către Comisia de Malpraxis a DSP Olt. Până în prezent trei dintre plângerle de malpraxis au fost infirmate, iar alte trei cazuri se află încă în proces de soluționare. Referitor la întrebarea dumneavoastră vis a vis de cazurile în care pacienții sau aparținătorii s-au îndreptat în instanță împotriva medicilor, instituția noastră nu este informată în legătură cu aceste plângeri și nici nu ne-au fost solicitate informații de către instanță în vreun caz”, a precizat președintele Comisiei de Malpraxis din cadrul DSP Olt, dr. Talia Cincă, la solicitarea Gazeta Oltului. De precizat că, legea nu prevede un termen limită de depunere a unei sesizări la Comisia de Malpraxis. În luna aprilie anul curent, medicii slătineni Mircea Tusciuc şi Paul Iancu au fost condamnaţi, definitiv, de Curtea de Apel Craiova, la câte trei ani şi şase luni închisoare cu executare, pentru uciderea din culpă a unui copil în vârstă de nouă ani, din Şerbăneşti. Totodată s-a luat măsura interzicerea exercitării pe o perioadă de trei ani a profesiei de medic, după executarea pedepsei.
Ilie Bîzoi