Spitalele din județ, în special Spitalul Județean de Urgență Slatina și Spitalul Municipal Caracal, unde sunt tratați oltenii confirmați cu virusul SARS-COV2 și care au secții de Terapie Intensivă, fac față cu greu fluxului mare de pacienți.
Mai mult de atât, tot mai mulți pacienți fac forme grave cu afectare pulmonară și au nevoie de oxigen.
Managerul de la Spitalul Caracal, medicul Liviu Radu, a precizat că instalația de oxigen nu a fost concepută pentru un număr atât de mare de pacienți.
„Noi cu oxigenul stăm bine, momentan. Nu sunt probleme mari, știu și eu de problemele de la Spitalul Piatra Neamț. Încercăm să creăm o saturație cât mai bună de oxigen, pentru că noi producem oxigenul la fața locului, nu este ca la Slatina, unde ei au oxigen lichid. Funcționează, dar instalația nu face față, ne mai ajutăm cu tuburi. Instalația de oxigen nu a fost conceput pentru așa probleme mari, pentru atâtea paturi cu oxigen. Ne mai ajutăm cu tuburi. Noi avem stație de oxigen și doar din când în când, când scade concentrația, mai folosim câte un tub. Nu folosim tuburi mereu”, a spus managerul de la Spitalul Caracal.
Potrivit managerului de la Spitalul Caracal, unitatea medicală are 115 paturi cu oxigen.
„Avem 115 paturi cu oxigen care merg în plin. Se eliberează un pat, vine alt pacient. Este greu de gestionat, pentru că apar cazuri noi, iar pe de altă parte, trebuie să găsim soluții pentru pacienți. Arafat a venit cu un ordin în care spune că niciun pacient nu poate pleca dacă are probleme medicale. Vorbim de pacienții COVID, pentru că noi asta tratăm la acest moment. Este foarte greu. Am primit mereu și pacienți de la Slatina”, a adăugat managerul unității medicale din Caracal.
La nivelul județului, duminică, 16 noiembrie, au fost confirmate 199 cazuri COVID, numărul infectărilor ajungând la 5.570.