Condimentele care distrug celulele canceroase

0
606

Cei mai aprigi dușmani ai celulelor canceroase sunt aceste condimente care nu ar trebui să lipsească din meniul nostru, dacă nu zilnic, cel puțin de trei ori pe săptămână.

Mai ales dacă lucrezi în medii stresante sau în orașe poluate. Dacă consumi hrană procesată sau dacă fumezi. În mod cert, organismul va avea nevoie de o susținere puternică în lupta sa de menținere a sănătății. Cancerul apare pe fondul unui sistem imunitar slăbit, iar aceste condimente întăresc imunitatea și se pun scut în fața celulelor canceroase.

Când celulele canceroase cresc și se răspândesc în organism, rezultatul sunt tumorile, și acestea de două tipuri: benigne și maligne.

Există mai mult de 100 de tipuri de cancer în funcție de celulele implicate. Angiogeneza este un proces fiziologic care creează vase de sânge în organism.

Acest proces se activează atunci când suferim o leziune și organismul are nevoie de reconstruirea vaselor de sânge pentru a începe vindecarea, dar angiogeneza este legată și de cancer. Procesul este reglat de inhibitori și activatori – deși cancerul este strâns legat de inhibitori, activatorii sunt responsabili pentru stimularea creșterii celulelor vasculare. Iată ce alimente te ajută să distrugi celulele canceroase:

Turmericul este un condiment miraculos, dar adevărata forță stă în substanța activă extrasă din turmeric, și anume curcumin. Curcuminul extras din turmeric este de peste 30 de ori mai benefic decat condimentul in sine.

Acest condiment de sănătate și compusul său activ curcumin pot opri angiogeneza și pot preveni dezvoltarea și răspândirea cancerului.

Denumit și șofran indian, turmericul încetinește răspândirea celulelor canceroase, ajutând la încetinirea bolii și la prevenirea unor forme de cancer. Spre exemplu, sunt studii care arată că turmericul previne extinderea cancerului de sân la plămâni. Totodată, favorizând digestia, este benefic și în tratarea cancerului de colon sau de pancreas.

Chiar dacă de multe ori e văzut doar ca un condiment fără cine ştie ce valoare, muştarul are beneficii “ascunse”. Seminţele de muştar conţin fitonutrienţi ce împiedică dezvoltarea celulelor canceroase şi previn apariţia cancerului gastrointestinal.

În unele studii, se arată că substanţele din muştarul galben pot preveni chiar şi maladia Alzheimer.

Cuișoarele întârzie îmbătrânirea

Antioxidanţii din cuişoare neutralizează radicalii liberi, încetinesc procesul de îmbătrânire şi previn cancerul..

Cuişoarele conţin 15%-20% ulei esenţial, dar şi flavonoide, taninuri, steroli şi glicozide sterolice, ulei gras (10%) şi acizi polifenolcarboxilici (acid galic, acid protocatehic).

Cuişoarele, un condiment originar din Indonezia, se remarcă prin gustul fructat iute-amărui. Ele conferă o aromă specială vinului fiert, compoturilor sau prăjiturilor şi transformă supele, ciorbele şi fripturile în mâncăruri cu o savoare deosebită.

Ceaiul de cuişoare ameliorează considerabil diverse probleme digestive, cu precădere durerile de stomac şi balonarea.

Graţie proprietăţilor sale antivirale şi antibacteriene, uleiul esenţial de cuişoare face minuni atunci când vine vorba despre prevenirea afecţiunilor respiratorii, precum gripele, răcelile sau virozele.

Sursa: doctorulzilei.ro