17 angajați de la Ambulanța Olt cer daune un milion de euro. Și-au luat avocat celebru

0
1700

17 angajați de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt, infectați cu COVID-19, l-au angajat ca apărător pe avocatul Adrian Cuculiș și cer daune de un milion de euro.

Avocatul vorbește despre erori grave la nivelul Ambulanței Olt și de o gafă de proporții a DSP Olt. Cei de la DSP Olt le-ar fi spus cadrelor medicale că nu sunt bolnavi, să preia în continuare cazuri, însă a doua zi testele pozitive au început să curgă.

„La noi, a ajuns cazul pentru că am mai reprezentat o parte din cadrele respective cu alte ocazii, spețe, și a fost o chestiune de oportunitate ca să ne sune tot pe noi, pentru că am avut o colaborare bună. Lucrurile sunt destul de grave, pentru că acuzele aduse Ambulanței Olt sunt multiple. Aș aminti faptul că au primit din partea angajatorului măști de copii, în condițiile în care ar fi trebuit să aibă măști corespunzătoare. Acuză că substanțele folosite la dezinfectarea ambulanțelor erau diluate și neconforme și nu puteau să-și atingă scopul, vizetele și ochelarii de protecție care erau de unică folosință au fost dezinfectate luni în șir, nu au primit altele, au fost refolosite, nu au fost testați niciodată de la izbucnirea panemiei, existau colegi cu simptome, nimeni nu a luat nicio decizie să-i trimită acasă. Nu în ultimul rând, gafa DSP de la testare de a le spune că nu au nimic, iar a doua zi, după ce fuseseră la zeci de adrese în cazurile solicitate la Ambulanță în zonă, au fost sunați de către DSP și li s-a spus: mergeți urgent că toți aveți COVID-19 și-l împrăștiați mai departe”, a spus avocatul.

Totodată, apărătorul cadrelor medicale de la Ambulanța Olt cataloghează focarul de la Slatina ca un accident de muncă, pentru că nu au fost respectate rigorile sănătății în muncă.

„Noi îl catalogăm ca fiind un accident de muncă, o inconștiență și o indolență a angajatorului în aș proteja angajații și a respecta rigorile sănătății în muncă. Avem un dosar penal deschis din oficiu de către parchet pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Avem o anchetă a ITM Olt. O să depunem adresă la instanță pentru plata unor daune de 50.000 de euro pentru fiecare persoană, întreaga sumă se ridică la un milion de euro. Noi avem 17 persoane pe lista noastră, cu CNP, ceilalți cred că nu au luat legătura cu ei, sunt internați pe alte secții. Îi vom reprezenta pe toți”, a spus Cuculiș.

Reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță Olt au precizat că nu au fost informați oficial despre demersul angajaților de a acționa în instanță instituția.

„În legătură cu informațiile vehiculate în spațiul public cu privire la intenția angajaților, confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV2, de a acționa în instanță Serviciul Județean de Ambulanță Olt, vă comunicăm faptul că așteptăm să luăm la cunoștință în mod oficial acuzațiile care ni se aduc”, se arată într-un comunicat al SJA Olt.

20 de angajați de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt și alte cinci persoane care au intrat în contact cu cadrele medicale au COVID-19. Vorbim de cel mai mare focar de coronavirus din județ.