Bugetul județului Olt a fost aprobat

0
303

Consilierii județeni au aprobat în ședința de vineri, 28 ianuarie, bugetul Oltului pentru acest an, dar și estimările pentru anii 2023-2025, valoarea totală fiind de peste 322 de milioane de lei noi. Astfel, a fost aprobat bugetul instituțiilor publice și activităților finanțate integral sau parțial din venituri proprii pe anul 2022, fiind aprobat și programul de investiții pentru acest an.

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că bugetul din acest an este mai bun decât cel din 2021.

„Spre deosebire de anul trecut, bugetul este ceva mai bun, în sensul că anul acesta am reușit să prindem bani să închidem funcționarea atât a CJ Olt, cât și a tuturor instituțiilor din subordinea consiliului județean. Asta nu înseamnă că nu era loc de mai bine, bineînțeles că, de fiecare dată, ne dorim să avem și bani rămași pentru investiții, pentru a putea face un plan în ceea ce privește dezvoltarea județului”, a spus Oprescu.

Șeful forului județean a declarat că aproximativ 20 de milioane de lei vor fi alocați investițiilor. Astfel, se încearcă reabilitarea secțiilor din Blocul-Materno Infantil și din Blocul Medicală de la Spitalul Slatina, ce nu au fost modernizate.

„Avem în jur de 20 de milioane de lei alocați investițiilor, pe lângă cofinanțarea proiectelor pe fonduri europene. Banii îi vom folosi încercând să ducem la capăt proiectele începute. După cum știți, la SJU Slatina avem începute lucrări atât pe Secția Medicală, mai sunt trei etaje de reabilitat, plus liftul exterior care trebuie pus. În Blocul Materno-Infantil ne-au rămas câteva etaje ce nu sunt reabilitate, încercăm să prindem acești bani să finalizăm acele lucrări. De asemenea, la DGASPC Olt, avem Centrul de persoane vârstnice de la Fălcoiu, pe care l-am început anul trecut. În 2022 , sperăm să trecem de un grad de realizare de peste 60 la sută, urmând ca anul viitor să-l finalizăm, am prins o sumă importantă de bani pentru acest centru”, a adăugat Oprescu.

CJ Olt vrea să finalizeze lucrările începute la drumurile ce străbat județul, proiectele fiind începute cu ceva timp în urmă.

„Drumurile începute de CJ din bugetul propriu, cum este cel care merge de la Morunglav la Cârlogani și, de asemenea, cel de la Bobicești la stația de transfer Balș a gunoaielor, au avut nevoie de sume, astfel încât să finalizăm. Sume importante s-au prins pentru cofinanțarea proiectelor celor două drumuri, pe care le avem pe POR și Strategia Dunării, drumuri care leagă județul Olt de la nord la sud, de la Verguleasa până la Giuvărăști, la ieșire din județul Olt în Teleorman, unde sumele sunt foarte mari, iar cofinanțarea noastră este una importantă și am alocat acești bani și sperăm să finalizăm aceste obiective”, a conchis Oprescu.