STAȚIILE DE TRATARE APĂ „SALCIA” ȘI „NICOLAE BĂLCESCU”: 40% DIN INVESTIȚIA COMPANIEI DE APĂ OLT, REALIZATĂ

0
169

Lucrările la Stațiile de Tratare Apă „Salcia” și „Nicolae Bălcescu” sunt în plin proces de desfășurare. 

Investiția Companiei de Apă Olt, „Echiparea stațiilor de tratare apă potabilă ale Municipiului Slatina cu filtre de potabilitate a apei”, din cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”, Cod SMIS 2014+133612, a fost finalizată în proporție de 40% după cum urmează:
-75% din lucrările civile au fost finalizate;
-luna viitoare, vor începe și lucrările mecanice, electrice și echipamente, care reprezintă 60% din investiție.
Acum, în cele două stații de tratare apă, se lucrează la construirea căminelor de vane, a camerelor de încărcare și monitorizare, clădirilor de tratare, căminelor debitmetru, iar bazinele de retenție sunt aproape de finalizare.

Aproximativ 52 milioane de lei, fonduri europene, va investi Compania de Apă Olt pentru îmbunătățirea calității apei distribuite cetățenilor din municipiul Slatina, prin reabilitarea și modernizarea Stațiilor de Tratare Apă „Nicolae Bălcescu” și „Salcia”.
Cele doua stații de tratare vor fi extinse și reabilitate și vor fi dotate cu echipamente performante pentru tratarea și monitorizarea calității apei potabile.
 Investiția Companiei de Apă Olt în cele două stații de tratare a apei din municipiul Slatina va rezolva cea mai mare problemă legată de calitatea apei – turbiditatea.
Apă extrasă va trece printr-un întreg proces de potabilizare, în stațiile de tratare, adevărate uzine care vor aduce la robinetele slatinenilor apă mult mai bună!” transmite CAO.
În paralel, în municipiul Slatina, Compania de Apă Olt desfășoară și o amplă investiție, tot în cadrul aceluiași proiect cu finanțare europeană, pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare.
Se vor face intervenții pe 100 de străzi, însemnând reabilitarea rețelelor de apă pe 26 km, extinderea rețelelor de apă pe 10,10 km, reabilitarea rețelei de aducțiune pe 30,2 km și extindere rețelelor de canalizare pe 23,68 km.