Județul Olt este beneficiarul unui nou proiect important. În vederea implementării unui business pe raza județului, pentru a crea noi locuri de muncă, dar și pentru a reduce numărul de șomeri, societatea Utilaj Teh Rep SRL a pus bazele unui proiect important. Obiectivele proiectului au fost prezentate pe larg, vineri-29 septembrie 2017, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc în sala de conferințe a hotelului Senator din municipiul Slatina.
Proiectul se implementează în județul Olt, localitatea Slatina, Str. Constructorului, Numărul 3, Hala 2 + B4, pe o durată de 28 luni calendaristice, în perioada 01.05.2016 – 31.08.2018 și urmărește realizarea unui business pe raza județului, având ca principale obiective: crearea de noi locuri de muncă și reducerea numărul de șomeri. Din echipa managerială fac parte: Cristea Larisa Claudia- manager proiect, Gherghe Marius Gabriel- asistent manager, Gherghe Victorița- responsabil achiziții, Gherghe Marinel- administrator, Dinescu Adriana- responsabil financiar, Cismaru Andreea Liana- responsabil marketing și Voica Mihai- responsabil tehnologic.
„Începând cu data de 23 August 2017, societatea Utilaj Teh Rep SRL derulează proiectul «Eficientizarea și creșterea performanței operațiunilor de mecanică generală și de reparare a echipamentelor derulate de către Utilaj Teh Rep SRL», în baza unui Contract de Finanțare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020 și Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia în calitate de Organism Intermediar ”, a declarat Gherghe Marius Gabriel, asistent manager în cadrul proiectului.
Prin acest proiect se va urmări achiziționarea de echipamente necesare pentru dezvoltarea unei activități integrate de producție și prestări de servicii. „Se va avea în vedere, în cadrul proiectului, achiziționarea echipamentelor tehnologice «Strung cu comandă numerică» și «Centru vertical de prelucrare», dar și echipamentul specific pentru obținere de energie din surse regenerabile și a unui sistem de iluminat eco eficient cu LED-uri”, a mai adăugat asistentul manager din cadrul proiectului.
Reprezentanții proiectului își propun de asemenea să consolideze poziția pe piață a microîntreprinderii, prin creșterea competitivității, să extindă volumul de producției realizată prin creșterea extensivă a productivității societății, ceea ce va determina o creștere a volumului producției realizate și totodată să crească permanent și progresiv cifra de afaceri, dar și numărul de angajați. Și mediul de afaceri va fi de puternic influențat, prin implementarea acestui proiect. „Prin implementarea proiectului, va fi influențată pozitiv şi activitatea unor IMM-uri din cadrul mediul de afaceri zonal, deoarece o parte dintre materii prime şi produse semifinite, materialele auxiliare şi din consumabilele folosite în procesul de producție, la exploatarea echipamentelor tehnologice care reprezintă obiectul proiectului, vor fi achiziționate de la IMM-uri din zona de implementare a proiectului. Clienții reprezintă un grup-ţintă esențial pentru societatea Utilaj Teh Rep SRL, iar prin implementarea proiectului de investiții se va urmări oferirea unui sortiment mai diversificat de produse, cu caracteristici de calitate superioare”, a declarat în cadrul conferinței de presă, Cristea Larisa Claudia, managerul proiectului.
Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de 1.249.568,03 lei, valoare eligibila fiind de 1.002.809,90 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de 802.229,90 lei (valoarea eligibilă nerambursabilă din F.E.D.R. este de 681.895,42 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din Bugetul Naţional este de 120.334,48 lei), iar valoarea neeligibilă inclusiv TVA este de 246.758,13 lei.