PLEACĂ PAUL STĂNESCU DIN PSD…?!

0
2665

UN ALT PUCI ANTI DRAGNEA, condus de către Paul STĂNESCU

PLEACĂ DRAGNEA SAU PAUL STĂNESCU?!

Situația din PSD devine, zi de zi, mai tensionată: plecări ale unor lideri importanți, ale unor parlamentari și chiar plecări ale unor organizații județene.

Paul Stănescu, vicepreședinte al PSD la nivel național, președinte al PSD Olt și vicepremier al Guvernului Dăncilă, a făcut parte din grupul Anti Dragnea. Între timp, acesta a fost înlăturat din Guvern și lucrurile se precipită de la o zi la alta: va fi exclus și din PSD?

Acesta a rămas conducătorul nucleului dur din PSD și recent ar fi purtat în secret negocieri cu mai mulți lideri din sudul țării (Nicolae Bădălău, Dumitru Buzatu, Olguța Vasilescu etc) pentru înlăturarea lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului. În mass media a apărut și o fotografie de la întâlnirea lui cu Nicolae Bădălău și Dumitru Buzatu, însoțită de mesajul: ”La o cafea, cu prietenii!”

La ședința CEx a PSD de duminică s-a discutat bugetul pentru 2019 și probabil și probleme organizatorice ale partidului. Senatorul Paul Stănescu nu a fost prezent la această întâlnire, deși trebuia să participe în calitatea de vicepreședinte al partidului, de membru al CEx. Întrebat de ce nu a participat la ședință, Stănescu a declarat în exclusivitate că ”nu-și mai avea rostul, întâlnirea nu schimba cu nimic situația actuală și urmează să decid ce voi face în continuare”. La întâlnirea lui Liviu Dragnea cu senatorii au participat și cei de la Olt: Renică Diaconescu și Siminica Mirea. Primul menționat a luat cuvântul, ridicând probleme importante, de îmbunătățire a imaginii partidului în relația cu mass-media.

Președintele PSD Vaslui Dumitru Buzatu a declarat, înaintea ședinței CEx, în legătură cu demisiile din partid, că el face tot posibilul pentru ca formațiunea să își păstreze majoritatea pentru ca aceasta să poată susține actualul Guvern, informează Mediafax. „Am rugat-o pe doamna premier să analizeze sumele alocate Serviciilor secrete, cred că sume importante de aici pot fi realocate către Sănătate, de exemplu, eu mă gândesc la un program de acordare gratuită de vitamina D pentru toți copiii din România, este tot un program de siguranță națională și doamna premier împreună cu domnul ministru Teodorovici au spus că vor analiza. Dacă nu pot face în Guvern această modificare, eu sigur o să fac amendament în Parlament”, au fost concluziile trase de Liviu Dragnea după ședință.

În cazul în care nu se va realiza o conciliere cu Liviu Dragnea și dacă nu avea loc o confruntare directă cu acesta, Paul Stănescu are două perspective: mielușel care să aștepte ziua sacrificării lui și a turmei pe care o conduce sau părăsirea PSD către gruparea lui Ponta.

Senatorul Paul Stănescu nu este un novice în ale politicii, chiar dacă, după părerea noastră, nu și-a calculat bine pașii atunci când s-a angajat în lupta dură anti Dragnea. Știe că dacă nu va fi schimpat repede Liviu Dragnea, vor fi multe victime colaterale, multe în rândul organizației PSD de la Olt. Este un sacrificiu pe care acesta ar trebui să-l înțeleagă și să și-l asume. El știe foarte bine situația actuală și ceea ce urmează să se întâmple în viitor. Credem că un pas făcut acum înapoi ar echivala cu doi, trei pași câștigați în perspectivă când lucrurile se vor mai liniști și când Dragnea nu va mai fi la conducerea partidului. Plecarea sa, a unor parlamentari de Olt, primari sau lideri locali din PSD, chiar organizații întregi locale către gruparea lui Ponta nu ar fi benefică pentru PSD, dar nici o mare tragedie. Asemenea evenimente politice, considerate adevărate tsunami în județul Olt, de-a lungul anilor s-au mai produs: la FSN, PDSR, PSD, PD, PDL, PNL…

Au existat forțe politice locale care să reorganizeze partidele respective, unele dintre ele devenind chiar mai puternice. Ceea ce noi am anticipat încă de anul trecut, luna februarie va fi cea în care se va face curățenia de primăvară la PSD Olt, iar mătura le va aparține pe rând lui Dragnea și Vâlcov.

O primă victimă, pe surse bine informate, este Emil Albotă, directorul național al Inspectoratului de Stat în Construcții (IGSIC), numit politic, un om de valoare, integru și serios, care va fi schimbat cât de curând. În acest caz, ne surprind pasivitatea slătineanului Darius Vâlcov și caracaleanului Florin Iordache, care ar putea să se opună acestei schimbări, cunoscând faptul că întotdeauna i-au apreciat valoarea profesională lui Emil Albotă.

Din păcate, această luptă politică la nivel înalt afectează interesele economice, proiectele unor primării și accesul la fondurile guvernamentale pentru județul Olt.

Pavel Calciu