Zilele acestea a fost tipărit un nou exemplar al faimoasei Cărți a Recordurilor.
Cartea Recordurilor este cunoscută în întreaga lume pentru recordurile fascinante pe care le-a documentat de-a lungul anilor. Iată ce români au intrat în Guinness World Records.
Cartea Recordurilor cunoscută până în anul 2000 ca The Guinness Book of Records este o carte de referință publicată anual, care conține o colecție recunoscută internațional de recorduri mondiale, atât performanțe umane cât și lucruri extreme ale lumii naturale. Cartea în sine deține un record mondial, ca fiind cea mai bine vândută serie de carte care deține drepturi de copyright.
Ideea de a publica o astfel de carte i-a venit în 1951 irlandezului sir Hugh Beaver. Primul exemplar al Cărții Recordurilor se tipărea la Londra la 27 august 1955. Astăzi se împlinesc 64 de ani de la prima ediție a Cărții Recordurilor care a avut 198 de pagini.
Oltul, în fruntea recordurilor
Județul Olt s-a făcut remarcat cu ajutorul mai multor olteni de seamă, care i-au făcut cinste, ducându-i numele mai departe, în întreaga lume.
**Orasul Slatina a reusit să doboare recordul în anul 2016 la cea mai mare hora din lume, peste 13.828 de localnici prinzandu-se în Euro Hora Unirii, pentru a marca implinirea a 147 de ani de la Unirea Principatelor Romane. Precedentul record a fost stabilit in capitala Bulgariei, Sofia, unde in luna mai 2005 s-a desfasurat o hora la care au participat aproximativ 11.900 de persoane. Pentru ca orasul Slatina sa intre in Cartea Recordurilor, peste 16.000 de persoane, coordonate de primarul Darius Valcov si interpretul Gabriel Cotabita, printr-o statie de amplificare montata in oras, au indurat gerul de -13°C timp de aproximativ 45 de minute, cat au durat repetitiile si dansul. Hora s-a intins pe aproximativ un kilometru, pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza, si s-a format pe sapte randuri, incepand de la statuia domnitorului Cuza.
**Cele mai multe portrete robot prin telefon : record obţinut în 2004 de Gogu Neagoe pentru că a realizat 128 de caricaturi,portrete prin telefon , numai pe baza unei scurte convorbiri telefonice cu subiectul pe viu .de ziua României , Pe1 decembrie 2007 a intrat din nou în Cartea Recordurilor după ce a creat o peliculă de film cinematografic de 2000 de metri pe care sunt desenate peste 1.300.000 de caricaturi cu personalităţi din România sau din străinătate.Gogu Neagoe este membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România din 2006, iar din anul 2008 este membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice UNESCO din Germania. A participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale de pictură şi caricatură, iar lucrările sale se află în colecţii particulare din România şi din străinătate.
Alexandra N.