ITM Olt: amendă în valoare de 2.000 lei pentru un angajator din Rusănești pentru negarantarea salariului minim brut

1
3477

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfășurat, în perioada 09.02–10.03.2023, Campania Națională privind verificarea modului în care angajatorii români, agenții de muncă temporară și furnizorii de servicii specializate pentru stimularea ocupării forței de muncă respectă prevederile legale referitoare la relațiile de muncă și regimul juridic aplicabil străinilor pe teritoriul României.

Obiectivele campaniei au fost identificarea angajatorilor care desfășoară activități lucrative cu cetățeni străini non UE; identificarea agenților de muncă temporară care pun la dispoziție cetățeni străini non UE și a utilizatorilor pentru care aceste persoane prestează activitate; verificarea respectării prevederilor legale privind încheierea, executarea, modificarea, suspendarea și încetarea contractului individual de muncă, respectiv, în cazul agentului de muncă temporară, a contractului de muncă temporară, cu privire la cetățenii străini non UE.

În perioada campaniei, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat 30 controale, din care 4 împreună cu lucrători ai Biroului pentru Imigrări al Județului Olt, în urma cărora au fost dispuse 25 măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate și au fost aplicate 2 sancțiuni, respectiv un avertisment unui angajator din Caracal pentru netransmiterea elementelor contractului individual de muncă cel târziu în ziua anterioară începerii activității salariatului și o amendă în valoare de 2.000 lei unui angajator din Rusănești pentru negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară.

De asemenea, au fost verificați 4 agenți care au obiect de activitate servicii de furnizare și management a forței de muncă, constatându-se că nu desfășoară activitate ca agenți de muncă temporară.” a transmis Inspector Șef ITM, Cristian Ungureanu.

Deficiențele constatate sunt: neachitarea drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neinițierea negocierii colective; completarea cu date eronate a registrului general de evidență a salariaților; neînmânarea unui exemplar al contractului individual de muncă; nerespectarea prevederilor legale referitoare la repausul săptămânal/evidența timpului de muncă.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Sunt niște bandiții cei de la ITM,eu am făcut o reclamație și până când am ajuns jos cel pe care l-am reclamat deja stia

Comentariile sunt închise.