Gostavățu, fără primar și viceprimar

0
1539

Primarul comunei Gostavățu a fost audiat miercuri dimineață la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. Acesta este cercetat pentru luare de mită, șantaj și fals în acte.

În urma audierilor, primarul a fot pus sub control judiciar pentru 60 de zile. În acest moment, comuna Gostavățu nu are nici primar, nici viceprimar în funcție. Urmează ca noua direcțiune să fie stabilită în urma unei ședințe a consiliului local.

Printre cei care îl acuză se numără chiar și fostul viceprimar, Ion Vasile, a demisionat din noiembrie anul trecut, pentru că ”Am preferat să plec decât să mă murdăresc acolo cu el”, spune acesta. Alături de el, se află și câțiva oameni de afaceri locali, cărora primarul le-a cerut șpagă în mod constant, iar dacă aceștia se împotriveau, edilul aranja astfel încât respectivii să priească amenzi usturătoare.

”Din probele administrate până în prezent rezultă existenţa unor activităţi infracţionale care se circumscriu tipicităţii elementelor constitutive ale infracţiunilor de „luare de mită”, fapte prev. şi ped. de art.289 alin. (1) C. pen. rap. la art. 6 şi 7 alin. 1 lit. a din Legea nr.78/2000, cu aplic. art. 35 alin 1 C. pen., în sensul în care inculpatul P.M.Ş., în calitate de primar al com. Gostavăţu, jud. Olt, în perioada 2008-2018, a condiţionat mai multe persoane care doreau să nu fie sancţionate contravenţional sau împiedicate să îşi desfăşoare diferitele activităţi ce formează obiectul lor de activitate (reprezentanţi ai unor societăţi comerciale cu sedii sau puncte de lucru în com. Gostavăţu, jud. Olt şi deţinători de utilaje agricole) de pe raza comunei, să achite, personal sau prin persoane interpuse, anual, diverse sume de bani (folosite pentru nevoi personale) cu valoarea cuprinsă între 100-1000 lei, către acesta, sub pretextul că sumele de bani sunt necesare pentru organizarea bâlciului din comună (deși la primărie exista prevedere bugetară pentru organizarea bâlciului din comună), în legătură cu întârzierea sau neîndeplinirea unor acte ce intră în atribuţiile sale de serviciu sau pentru îndeplinirea unor acte contrare acestor atribuţii(procese-verbale de sancţionare contravenţională, nedarea în debit a amenzilor contravenţionale,  emiterea acordului de funcţionare pentru agenţii economici, sesizări la diferite instituţii ale statului în vedere efectuării de controale la agenţii economici, etc.) (117 acte materiale)”, se arată într-un comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.