Fiscul oltean are foarte multe bunuri de vândut, însă nu găseşte cumpărători. Cu toate că organizează licitaţii peste licitaţii, reduce preţurile de pornire cu 25% şi cu 50%, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Olt tot nu reuşeşte să scape de bunurile sechestrate.
Deşi în 2017 la nivelul Serviciilor Fiscale din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt au fost organizate aproape 500 de licitaţii, multe dintre bunurile aflate sub sechestrul Fiscului nu au fost valorificate. Este vorba despre, autoturisme, case, utilaje și sedii administrative. Explicaţia oferită de reprezentanții Fiscului oltean este că bunurile scoase la vânzare nu trezesc interesul cumpărătorilor. „În cursul anului 2017, la nivelul AJFP Olt, au fost organizate un număr de 488 de licitații, fiind valorificate bunuri în valoare totală de 385.246 lei. Dintre bunurile greu vandabile menționăm: autoturismele cu o vechime mai mare de 10 ani și bunuri imobile-case de locuit. La nivelul AJFP Olt sunt bunuri mobile și imobile sechestrate care, din cauza lipsei de interes a cumpărătorilor, nu au putut fi valorificate (ex. autoturisme, utilaje, hale, grajduri, sedii administrative), situație în care se continuă procedura de excutare silită în conformitate cu prevederile legale”, a precizat Mihaela Marinescu, purtătorul de cuvânt al AJFP Olt. Trebuie menționat faptul că pentru valorificare bunurilor mobile și imobile sechestrate se respectă procedura de exceutare silita prevăzută de Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală.
În primele șase luni ale anului au fost organizate 97 de licitații, suma totală a bunurilor valorificate fiind de 154.759 lei.
Ilie Bîzoi