Ministerul Fondurilor Europene a selectat spre aprobare, ”Proiectul Regional Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”, cu finanțare europeană nerambursabilă, în valoare totală de 241.076.986 euro. 85% din valoarea totală a proiectului este asigurată din Fondul de Coeziune, 13% de la bugetul de stat și 2% din bugetul local.
Acest proiect are ca scop continuarea dezvoltării infrastructurii de apă și apă uzată, prin creșterea gradului de colectare și tratare a apelor uzate, respectiv prin creșterea gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației în 25 de UAT-uri (Slatina, Caracal, Balș, Corabia, Drăgănești-Olt, Dăneasa, Scornicești, Potcoava, Piatra-Olt, Găneasa, Gostavățu, Băbiciu, Scărișoara, Dobrosloveni, Fărcașele, Izbiceni, Giuvărăști, Tia-Mare, Rusănești, Serbănești, Crîmpoia, Vișina, Bălteni, Perieți, Schitu).
În cadrul proiectului, se vor moderniza și extinde rețelele de apă și canalizare, se vor reabilita stațiile de pompare apă uzată și se vor construi altele noi, în toate cele 25 de localități. În plus, la Slatina se va construi o stație de tratare a apei și o platformă acoperită pentru depozitarea nămolului, în Balș, se va construi o stație de tratare a apei, iar la Caracal și Corabia se vor face stații de epurare.
Perioada de implementare a proiectului este de 84 luni, din care 36 de luni reprezintă perioada de notificare a defecțiunilor,.
Compania de Apă Olt vrea să ofere, beneficiarilor servicii de cea mai
bună calitate, contribuind astfel la îmbunătățirea calității mediului și a standardelor de viață din cât mai multe localități din județul Olt.
Compania de Apă Olt este parte a fiecărei comunități!