În cadrul unei conferințe de presă, Cătălin Ușurelu, directorul Companiei de Apă Olt, a explicat de ce prețul apei potabile a crescut în județul Olt. Avalanșa de investiții realizate la nivelul județului a dus la creșterea tarifului. Astfel, directorul CAO a ales să modernizeze şi să extindă sistemul de apă și de canal în devafoarea rămânerii la același tarif a apei potabile:
„Eu înţeleg, în acelaşi timp, că orice creştere afectează pe toată lume. Toţi, ca familie, vrem ca în coşul lunar să ne rămână cât mai mulţi bani. Dar nu puteam să mergem mai departe cu acest tarif şi, în acelaşi timp, să putem să realizăm şi investiţiile pe care ni le-am propus. Suntem monitorizaţi de cei de la Uniunea Europeană, de la Minister, trebuie să punem în aplicare toate aceste condiţii pentru a merge mai departe. Aveam de ales între a rămâne la acelaşi tarif şi a nu investi sau a investi şi a creşte un pic tariful.”, a transmis Cătălin Ușurelu.
Totodată, Compania de Apă Olt a prezentat şi investiţiile planificate pentru perioada următoare:
– 8 sisteme de alimentare cu apă existente (Slatina, Caracal, Balș, Corabia, Drăgănești-Olt, Scornicești, Potcoava, Bălteni-Perieți-Schitu)
– 6 sisteme de alimentare cu apă noi (Gostavățu-Babiciu-Scărișoara, Dobrosloveni-Fărcașele, Rusănești, Giuvărăști-Izbiceni, Tudor Vladimirescu și Vârtopu), astfel:
– Reabilitarea unui număr de 79 puțuri forate;
– Execuția unui număr de 30 puțuri forate noi;
– Reabilitarea/înlocuirea a 53.25 km conducte de aducțiune;
– Execuția a 10.47 km conductă aducțiune (între puțuri și GA);
– Reabilitarea a 96.58 km rețele alimentare cu apă;
– Extinderea a 220.72 km rețele alimentare cu apă;
– Construcția unui număr de 13 stații pompare apă potabilă;
– Reabilitarea unui număr de 6 stații pompare apă potabilă;
Reabilitarea unui număr de 7 stații tratare apă potabilă;
– Construirea unui număr de 7 stații tratare apă potabilă;
– Rezervoare de înmagazinare(noi/reabilitate) 15 buc.